Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szépen búcsúztak a közönségtől

2012. április 23. 17:53 // Forrás: Németh Attila, hajraveszprem.hu
Kétszettes előnyt elpuskázva, de a végjátékban két meccslabdát is hárítva nyerte meg utolsó hazai NB II-es bajnokiját a Man at Work VRC a Dorog ellen.

Utolsó hazai bajnoki mérkőzésén fogadta a férfi röplabda NB II-ben a Man at Work VRC a Dorogot. A kilátogató közönséget ingyen sör és az Angel Cheerleders tánccsapata várta.

Az első szettben végig a veszprémiek irányítottak, de jelentősebb előnyre sokáig nem sikerült szert tenniük. Két-három pontos különbséget a játszma első felében sikerült tartani, 9:7, majd 12:9 volt az állás. Egy remek sáncnak és egy jó leütésnek köszönhetően 14:10-re vezetett a VRC, ekkor még fel tudott jönni a Dorog 14:12-re, de a folytatásban meglépett a hazai csapat. Zsinórban három pontot szerezve 17:12-re vezetett a Veszprém, majd a hajrá előtt már hat pont is volt a differencia (20:14). Ekkor már senki nem gondolta, hogy szoros is lehet a végjáték, de a vendégek felzárkóztak 23:21-re, akkor azonban hozta a játszma megnyeréséhez szükséges két pontot, Kráml Szilveszter leütése véget vetett a szettnek. (25:21, 1:0)


Fotók: Wolf Attila

A második játszma elején a vendégek vezettek (1:2), de gyorsan fordított a VRC (3:5), és a megszerzett előnyt növelni is tudta. 10:6-nál duplázták meg az előnyt, majd 19:13-nál már hat pont volt a különbség. Sok hibával játszott mindkét csapat, de a mieink a játszma megnyeréséhez szükséges pontokat hozni tudták. A hajrá előtt is hat pont volt a hazai előny (21:14), az első játszmával ellentétben azonban nem tudta szorossá tenni a végjátékot a Dorog. 24:17-nél jutott először szettlabdához a VRC, kettőt még hárítani tudtak a vendégek, de 19-nél vége lett a játéknak. (25:19, 2:0)

Az első két játszma láttán a hazai drukkerek a mérkőzés befejezésében bíztak, amire a harmadik szett elején mutatott játék alapján minden esély megvolt. Gyorsan meglépett a VRC 4:1, néhány perccel később pedig már 7:3-ra vezetett. Tóth Tibor és Seck György sáncmunkája jól működött a háló alatt, de ennek ellenére 9:8-ra felzárkózott a Dorog. Egyenlíteni azonban nem tudtak a vendégek, és gyorsan újra négy pont volt a különbség (13:9). A kissé megzavarodott dorogiak nem tudtak mit kezdeni a jól felépített veszprémi támadásokkal, 18:12-nél már elkezdhettek hátradőlni a hazai drukkerek. 21:16-nál veszprémi oldalon senki nem gondolta, hogy fordulat következhet be, azonban a Dorog 23:23-nál egyenlített, és a teljesen leblokkolt hazaiak asszisztálása mellett megnyerte a harmadik játékot. (25:27, 2:1)

Az elveszített játszma láthatóan megzavarta a mieinket, a vendégeket viszont lendületbe hozta, akik lelkes játékkal jelentős előnyre tettek szert (1:7). A hazai drukkerek fejébe bevillanhatott a Somogyjád ellen, két nyert szettről elveszített mérkőzés rémképe, de a veszprémi srácok igyekezték ezt feledtetni azzal, hogy felzárkóztak 7:9-re, majd 10:10-nél egyenlíteniük is sikerült. Két dorogi pont után Kráml Szilveszter 11:12-re hozta fel a VRC-t, de újabb rövidzárlat következett, a vendégeknek pedig minden bejött, zsinórban öt pontot szerezve elhúztak 11:17-re. A mieink mindent megtettek, hogy visszahozzák a szettet, de nem volt könnyű dolguk a lelkes vendégek és megkérdőjelezhető bírói ítéletekkel szemben (15:20). Tóth Tibor leütése és Dolgos Attila okos ejtése életben tartotta a veszprémi reményeket (17:22), de két nyitást is elvétett a VRC, a Dorog pedig kiegyenlítette a játszmaállást. (19:25, 2:2)

Kráml Szilveszter remek ejtésével indult a döntő szett, de a vérszemet kapó dorogiak elhúztak 1:4-re. A veszprémiek láthatóan kapkodtak, amivel könnyű pontokat adtak az ellenfélnek, így 2:7-nél időt kellett kérnie Seck Györgynek, azonban a térfélcsere előtt nem sikerült már pontot szerezni (2:8). Myszöglád Dániel és Kráml Szilveszter pontjai mellett ezúttal a Dorog is hibázott kétszer, ezúttal a vendégeknek kellett időt kérniük (6:8). Myszöglád és Németh kiváló sáncával az egyenlítés is sikerült (8:8). A Dorog visszavette a vezetést, de Kráml egyenlített, majd egy ász nyitással a vezetést is megszerezte a Veszprémnek (10:9). A hajrá igazán izgalmasra sikeredett, felváltva vezettek a csapatok, majd 12:12-nél két pontot szerezve két meccslabdához jutottak a vendégek (12:14). Tóth Tibor és Dolgos Attila pontjaival egyenlített a VRC, majd meccslabdához is jutott, amit Kráml Szilveszter használt ki. (16:14, 3:2)

Nagyot küzdött a végén a veszprémi csapat, amivel szépen búcsúzott a hazai közönségtől. Az utolsó forduló már nem befolyásolja a VRC pozícióját, a feljutás kiharcolása nem sikerült, azonban a csapat sorsa még nem dőlt el. Az NBII győztese, a Somogyjád biztosan nem vállalja az első osztályt, és valószínűleg több visszalépő is lesz, így nem kizárt, hogy ősztől újra NB I-es meccseket láthatunk Veszprémben. Nyilvánvaló, hogy ez elsősorban pénzkérdés…

Edzői nyilatkozat

Seck György: – Abból a szempontból jó meccset játszottunk, hogy talán sikerült a közönséget kiszolgálnunk. A harmadik szettben ráültünk az eredményre, behoztuk a fiatalabb játékosokat is, hogy nekik is részük legyen a győzelemben. Sajnos magunkra hoztuk az ellenfelet, a végjátékban azonban sikerült megnyernünk a meccset. Gratulálok a csapatnak, gratulálok a közönségnek, nagyon kellett a szurkolás ahhoz, hogy egy ilyen hátrányból felálljunk. Az utolsó meccsen is győzelemre készülünk, bár ez már a bajnokság végkimenetelét nem fogja befolyásolni. Nem azon a pozíción végeztünk, ahol szerettünk volna, de győzelemmel szeretnénk zárni a szezont.

Férfi röplabda NB II, 20. forduló:
Man at Work Veszprémi RC–Dorogi SE 3:2 (21, 19, -25, -19, 14)

Forrás: Németh Attila, hajraveszprem.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.