Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csúcstartó debütált a VFC-ben

2012. április 23. 22:05 // Forrás: veszpremfc.hu
Osváth Attila 16 évesen és 132 naposan lépett pályára a Veszprémben. Ő a valaha volt legfiatalabb játékos, aki az NB II-ben a felnőttek között szerepelt.

Veszprémben továbbra is büszkélkedhetünk fiatal labdarúgóinkkal, hiszen Osváth Attila az U-17-es korosztályú futballista szombaton pályára lépett a Veszprém FC csapatában bajnoki mérkőzésen. S tette mindezt 16 évesen és 132 naposan, amivel a valaha volt legfiatalabb játékos, aki az NB II-ben a felnőttek között szerepelt.


Osváth Attila

Osváth Attila csúcstartó. Nem csak azért, mert a legfiatalabb NB II-es labdarúgó, aki bajnoki találkozón játszhatott, hanem talán az eddig pályafutásának statisztikai adatai okán is. Attila eddig 94 mérkőzésen játszott, s összesen 240 találatig jutott, ami 2,5-ös gólátlagot jelent. Ráadásul, ha csak az U-17-es meccseit nézzük, akkor ez az arány 19 mérkőzésen 73 gól, s 3,8-as átlag. Szinte beleborzong az ember, hogy ilyen kincs nevelkedik a királynék városában, s természetesen kíváncsiak voltunk a főszereplő véleményére is:

– Számítottál arra, hogy pályára küld Vágó Attila a Budaörs ellen?
– Nem számítottam rá, de annál nagyobb volt az örömöm, amikor jelezte, hogy csereként beállok a szünetben.

– Rendkívül fiatal vagy, így adódik a kérdés, hogy a felnőtt, vagy az utánpótlás csapattal készülsz-e hét közben?
– Már a felnőttekkel vagyok hét közben is, s ha nem lépek náluk pályára, akkor másnap az U-17 tagjaként játszom mérkőzést.

– Tudtál arról, hogy a legfiatalabb játékos vagy, aki valaha bajnokit játszott az NB II-ben?
– Nem tudtam róla, tegnap hallottam a hírt, hogy ebben én vagyok a csúcstartó.

– A statisztikákat böngészve rendkívül jó eredményeket produkálsz, különösen a góllövés terén. Mindezt a saját tehetségednek köszönheted, vagy a társak is besegítenek ebbe?
– Természetesen nagyon sokat köszönhetek a társaimnak, de talán nem tűnik szerénytelenségnek, ha azt mondom, hogy a tehetség is szükségeltetik hozzá. S persze a rengeteg munka és a becsületes felkészülés.

– Mik a közeli és távoli terveid?
– Majdnem azonosak, hiszen a legfontosabb célom, hogy minél több játéklehetőséghez jussak a Veszprém FC tagjaként. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő!

– Hogy érezted magad szombaton a pályán?
– Rendkívül boldog voltam, élveztem a játékot, úgy érzem, hogy jól szálltam be a meccsbe. Ezt később megerősítették játékostársaim is.

– Vágó Attila hogy vélekedett a játékodról?
– A mester gratulált, s kiemelte, hogy amennyiben értékesítem a helyzetem, úgy még szebb lehetett volna számomra ez a nap.

Forrás: veszpremfc.hu

vehir.hu
további cikkek
Konferencia-liga: kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros labdarúgás Konferencia-liga: kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a görög Olimpiakosz ellen a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában, mivel csütörtökön a hazai visszavágón ugyanúgy 1-0-ra kapott ki, mint múlt héten Pireuszban. 2024. február 22. 22:54 Novothny Soma a lengyel élvonalba igazolt labdarúgás Novothny Soma a lengyel élvonalba igazolt A lengyel labdarúgó-bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását a veszprémi nevelésű Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas. 2024. február 21. 21:37 Izrael lesz Málta helyett a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési ellenfele magyar labdarúgó-válogatott Izrael lesz Málta helyett a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési ellenfele Málta helyett Izrael ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott. 2024. február 19. 13:37 Konferencia-liga: a Ferencváros egygólos hátrányba került Pireuszban ország-világ Konferencia-liga: a Ferencváros egygólos hátrányba került Pireuszban A Ferencváros egygólos vereséget szenvedett a görög Olimpiakosz vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga 16 közé jutásért zajló párharcának első, csütörtöki felvonásán. 2024. február 15. 21:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.