Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hibátlanul a döntőbe

2012. május 1. 21:42 // Forrás: veszpremvolley.hu
A junior veszprémi férfi röplabdacsapat – az elvárásoknak megfelelően – mindhárom mérkőzését magabiztosan nyerte az NB II-es bajnokság alapszakaszának utolsó körében.

Április 28-án (szombaton) Dágon rendezték az NB II-es junior bajnokság utolsó körét az alapszakaszban. A Man at Work Veszprémi röplabda Club – az elvárásoknak megfelelően – mindhárom mérkőzését magabiztosan nyerte.

Ezen a hétvégén a Dorog juniorjai voltak a kimaradó csapat, tehát a Péccsel, Győrrel, illetőleg a házigazda Dággal mérkőzött meg a veszprémi egylet. A MAW VRC csapata teljes kerettel vágott neki a mérkőzéssorozatnak, egyedül Myszöglád Dániel bajlódott kisebb megfázással, de ő is tudta vállalni a játékot.

1. mérkőzés: Dág-Man at Work VRC 1:3
Rögtön a junior tabella 1. VRC, illetve a 2. Dág csapata között zajlott. A korai kezdés ellenére jó hangulatú, színvonalas játékot láthattak a szép számban kilátogató dágiak.
Az első játszmában a Veszprémiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, sikerült 5-6 pontos előnyre szert tenni a szett derekára, ám az álmosan kezdő házigazdák jó nyitássorozatuknak köszönhetően a hajrára felzárkóztak, így fej-fej mellett haladva érkeztek meg a csapatok a végjátékra. Végül az összpontosítás a VRC –nek sikerült jobban, így a nyerték az első szakaszt. 0-1 (21:25)

A második szettben is a vendégek vezettek, ám a sokkal határozottabb dágiak előbb utolérték, majd a vezetést is átvették csapatunktól. Myszöglád Dani betegsége is sújtotta a csapatot, a fiatal centert le kellett cserélni, Érkezett helyére Sándor Csobán, ki remekül megoldotta a rá bízott feladaton. Ám a második részsiker megszerzéséhet ez sem volt elegendő, a lelkesen küzdő Dág egyenlíteni tudott. 1-1 (26:24)

A harmadik, illetve negyedik szett forgatókönyve hasonlóan alakult, a veszprémi srácok magukhoz ragadták a kezdeményezés és a szettek elejétől fogva folyamatosan növelték a különbséget. Végeredményben meggyőző sikert aratott a csapat, a mérkőzés végére kirajzolódott az egységek közötti különbség. A mérkőzés legjobbja Garamvölgyi Olivér lett, aki számára szokatlan poszton négyesütőként kapott szerepelt. Végig vitte vállán a csapatot, lélektanilag fontos pillanatokban sem hibázott. Összegségében az egész teamet dicséret illeti, mind a hozzáállásért, mind a mutatott teljesítményért.1-2 (23:25), 1-3 (17:25)

2. mérkőzés: Győr–VRC 0:3
Ugyanabban az összeállításban kezdett csapatunk, mint a Dág ellen, annyi különbséggel, hogy a gyengélkedő Dani helyett továbbra is Csobán kapott szerepet.

Az első szettben folyamatosan vezetett a Veszprém pár ponttal, ezt az előny megtartotta végjátékra is, Kráml Szilveszter vezérletével nyerte a csapat az 1. szettet. 0-1 (23:25)

A második játszmában Széll Dani kapott pihenőt, Saitz Balázs pedig átlóban bizonyíthatott. Jól ment a szekér a VRC-nek, féltávnál 4 pontos előnyük volt. Kráml Szilveszternek látványosan nem ment a játék, helyére érkezett Széll Dani, végül a 2. játszma is sikerrel végződött 0-2 (14:25)
Az utolsó felvonásban maradt a csapat úgy, ahogy a 2. befejeződött, Sziszi a padon a Saitz Balázs átlóban szerepelt. Könnyelműen, helyenként flegmán játszott a VRC, túlságosan is megnyugtatta őket a 2:0 -ás előny. Mire észbe kaptak a srácok 19:12-őt mutatott az eredményjelző a szimpatikusan játszó Győri egylet javára. Szilveszter visszakerült a pályára, Vele együtt a lendület is. 23:23-nál egalizáltak. A küzdő szellemnek, és a szerencsének is köszönhetően sikerült nyeri ezt a szakasz, ezzel együtt a meccset is. 0-3(24:26) A mérkőzésen nem nyújtott senki kiemelkedő teljesítményt, talán Sándor Csobán emelhető ki, aki maximálisan elvégezte a Rá bízott feladatot, igaz 1-1 hiba néha becsúszott a játékába, de a játékos fejlődése a szezonban kézzel fogható.

3. mérkőzés: MaW VRC-Pécs 0:3
Utolsó feladatként a Pécs elleni megmérettetés maradt erre a napra. A megszokott kezdőcsapattal kezdett a VRC (Garamvölgyi O., Kráml Sz., Sándor Cs., Saitz B., Garamvölgyi A., Széll D.) Remek kezdéssel 25:8 arányban nyerte a szettet. 1-0

A második felvonásban Saitz Balázs átlóként kapott szerepet, míg a helyén, centerben Myszöglád Dániel szerepelt. A szett derekán Kráml Szilvesztert Széll Dániel váltotta négyes ütő poszton. Magabiztos játékkal 25:17 lett a másodig játszma.

A 3. szettben ott folytatta a csapat, ahol l abba hagyta az imént, mintegy 15 perc játékidő alatt nyerte ezt is 25:9 arányban. 3-0-ra.

Dicsérendő, hogy a harmadik mérkőzés alatt mindössze 3 (!) szervát rontott a csapat. Kiemelendő Saitz Balázs játéka, aki mind centerben, mind átlóban jó teljesítményt nyújtott.
Az alapszakasz végeztével, magabiztosan, mérkőzésvesztés nélkül jutott a VRC az NB II-es bajnokság junior döntőjébe. A döntő Dágon lesz május 12-én melyen a Veszprémen kívül a Dág, illetve a Keleti csoport első két helyezettje (ez még nem ismert) vesz részt.

– Örülök a csapat kiegyensúlyozott teljesítményének, melyet a juniorbajnokságban produkálunk, fontos lenne a csapatunk jövőjét tekintve, hogy a srácok a felnőtt csapatban is hasonló önbizalommal és hittel lépjenek pályára, mint ahogy azt az utánpótlásban teszik. Ha egy csapat képes az összes junior meccsét megnyerni, akkor nyilvánvaló, hogy jó játékosok alkotják, a sikert akarni kell és dolgozni érte még többet és többet! Gratulálok srácoknak! – értékelt Dolgos Attila csapatvezető.

A döntőbe jutott csapat névsora:
Kráml Szilveszter, Myszöglád Dániel, Garamvölgyi Olivér, Garamvölgyi Armand, Sándor Csobán, Saitz Balázs, Széll Dániel.

Forrás: veszpremvolley.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.