Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Félmilliárd forint összegű támogatás ipari parkok fejlesztésére régiónkban / – Pál Béla a pályázati lehetőségekről –

2008. szeptember 11. 9:36 // Forrás: KDRFT sajtóreferens
A Közép-dunántúli Régió az ipari parkok számát tekintve országos szinten a második helyen áll. Ezentúl a régió ipari teljesítményének kétharmadát az ipari parkokba települt cégek adják, az ország ipari parkjaiban foglalkoztatottak közül minden harmadik e régióban dolgozik, a parkok átlagos betelepültsége 50%-os – mondta el bevezetőjében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

A KDRFT 2007. októberében hirdetett pályázatot regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítására; a rendelkezésre álló pályázható keretösszeg több mint 3,2 milliárd forint volt. A gazdasági cégek, vállalkozások a betelepült vagy a betelepülni szándékozó vállalkozások versenyképességének javítása érdekében az ipari parkok infrastruktúrájának és szolgáltatásainak fejlesztése valamint már meglévő általános vállalkozói inkubátorházak fejlesztése és újabbak kialakítására pályázhattak a program keretében- hangsúlyozta Pál Béla. A KDRFT elnöke hozzátette azt is, ugyanerre a célra, hasonló feltételekkel 2008. júniusában is írt ki pályázatot a régiós testület, melyre november 15-ig nyújthatják be pályázataikat az érdeklődők.


Pál Béla bejelentette, a 2007-ben, a KDOP iparterületi infrastruktúra kialakítására kiírt pályázat keretében régiónkban 3 nyertest hirdettek.

Komárom Város Önkormányzata 277 833 130 Ft támogatást nyert el a már meglévő iparterületek fejlesztése keretében a városi önkormányzat tulajdonában és működtetésében lévő Komáromi Ipari Park csapadékvíz elvezető hálózatának kiépítésére. Polgárdi Város Önkormányzata a volt szovjet laktanya területén barnamezős beruházásként egy 10,37 hektáros közművesített iparterületet hoz létre kis- és középvállalkozások számára a pályázaton elnyert 120 000 000 Ft-os támogatás segítségével.

A harmadik nyertes a székesfehérvári székhelyű Maros Kft., amely a most elnyert 79 millió forint összegű támogatással az Alba Ipari Zónában valósít meg több, mint 158 millió forint összköltségvetésű beruházást.

A támogatási szerződés kötésének alkalmából a cég ügyvezető igazgatójának, dr. Tóth Ferencnek adott át emléklapot a KDRFT elnöke a Hiemer-ház dísztermében megtartott eseményen.

A Maros Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a székesfehérvári Alba Ipari Zónában jelenleg 44 cég található, ezek munkáját szeretnék a beruházás révén megkönnyíteni illetve hatékonyabbá tenni. A projekt keretében 1500 négyzetméter alapterületű inkubátorház épül majd, amelyben műhelyek és irodák kapnak helyet, melyeket a Maros Kft. bérbe ad. A technikai segítségnyújtás mellett mérnöki tanácsadással valamint őrzés-védelemmel is szeretnének segíteni az Alba Ipari Zónába betelepült cégeknek. Dr. Tóth Ferenc kiemelte, a beruházás szeptember 18-án indul, a létesítményt pedig jövő júniusban szeretnék átadni.



Zatkalik András
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.