Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Balatoni nyár

2008. szeptember 12. 11:18 // Forrás: MTI
A belföldi turizmus növekedett, a külföldiek száma csökkent idén a Balatonnál. Leginkább a németek érdeklődése csappant meg a magyar tenger iránt, aminek valószínűleg az erősödő forint, az energia és benzinárak emelkedése az oka. A balatoni turizmus növekedésében kulcsfontosságú szerepe van az üdülési csekkeknek - hangzott el csütörtökön a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság ülésén.
A magyar vendégek is egyre színvonalasabb szolgáltatásokat igényelnek, ezért a régió fejlesztéseit ennek figyelembevételével kell megtervezni - mondta a BRIB elnöke, Rosta Sándor - A part menti önkormányzatok egyre többet áldoznak a közterületek megfelelő kialakítására, tisztántartására, virágosítására, emellett növekedett a sportolási lehetőségek száma is. A balatoni biciklikörút is egyre népszerűbb, de nagyon rossz állapotban van, ennek helyenként az az oka, hogy állami területeken is önkormányzati feladat lenne a bicikliút karbantartása, de erre nem jut pénz.

Egyre többen sétahajóznak és veszik igénybe a menetrendszerinti járatokat is - derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. adataiból - A sétahajókon 14%-kal, a menetrendszerinti hajókon 2%-kal nőtt az utasforgalom, ami 137.000 és 590.000 utast jelent, továbbá a gyermekhajókon is 15%-kal többen utaztak ezen a nyáron annak ellenére, hogy gyakran kedvezőtlen volt az időjárás. Ugyanakkor a kompforgalomban és a túrahajókon némi csökkenést regisztráltak - mondta el a társaság vezérigazgatója, Horváth Gyula - A szezon összességében hullámzott: jó kezdés után átlagos június és július következett, de az augusztus megint kiemelkedő forgalmat hozott.
vehir.hu
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.