Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Feljebb lépne a bajnok futsal-alakulat

2012. május 8. 22:19
A másodosztályban bajnok veszprémi futsalcsapat megerősítené keretét, s jövőre az élvonalban bizonyítana.

A várakozásokat alaposan felülmúlva teljesített a tavaly nyáron alakult 1. Futsal Club Veszprém a 2011/12-es idényben. Németh Gábor vezetőedző és Tóth Gábor szakmai igazgató együttese két fordulóval az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az NB II Nyugati csoportjának élén, a Magyar Kupában pedig a legjobb négy közé jutott.


Rajki Tamás

– Az elsődleges célunk az volt, hogy egy új sportágat ismertessünk meg a veszprémi sportbarátokkal. Úgy gondolom, hogy ez elég jól sikerült. Azt azonban csak a legmerészebb álmainkban reméltük, hogy az első év ilyen sikeres lesz – kezdte a beszélgetést Rajki Tamás ügyvezető. – Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, s az egyre nagyobb létszámú szurkolótáborunknak, nélkülük biztosan nem itt tartanánk. Nem száll azonban a fejünkbe a dicsőség, máris a következő célért dolgozunk tovább, igyekszünk felkészülni az NB I-re. Jó esély van rá, hogy a támogatók és a város is mellénk álljon, bár ismerve a mai viszonyokat, véglegesnek csak akkor tekinthető az élvonalbeli tagságunk, ha már beadtuk a nevezésünket.

– Az egyértelműen kijelenthető, hogy az alakulat kinőtte a stadion munkacsarnokát.
– Az MLSZ kinyilvánította, hogy az eddigi otthonunk nem alkalmas első osztályú mérkőzés megrendezésére. Így két helyszín jöhet a szóba: a Vetési Albert Gimnázium és a Március 15. utcai sportcsarnok. Számunkra utóbbi lenne a legideálisabb, ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlanak az egyeztetések.


A Március 15. utcai sportcsarnok ideális otthona lehetne a gárdának

– Az esetleges NB I-es tagság további követelményeket támaszt a klub elé.
– Három utánpótláscsapatot – U15, U17 és U19-es korosztályokban – kötelezően el kell indítani. Ezzel kapcsolatban már megkezdtük az előkészületeket, így ennek nem lehet akadálya. A VFC USE-val és a Szilágyi iskolával kötünk együttműködést, velük karöltve igyekszünk elindítani az utánpótlás nevelő programunkat.

– Mérföldkő volt az egyesület életében a Magyar Kupa hazai rendezésű négyes döntője.
– Óriási siker számunkra, hogy NB II-es alakulatként bejutottunk a legjobb négy közé és megrendezhettük ezt a tornát. Olyannyira, hogy az MLSZ nem hivatalosan jelezte felénk, hogy idővel válogatott mérkőzést szerepelhet az Aréna programjában.
Ami az elődöntőt illeti, nagyon sokat tanultunk a Berettyóújfalu elleni mérkőzésből. Alakulhatott volna számunkra kedvezőbben is a találkozó (az elődöntőben 14:1-re nyertek a Hajdú-Bihar megyeiek – a szerk.), ha a csapata jobban fel tudja dolgozni a találkozóval járó hangulatot és a körítést. Ez nem sikerült megfelelően, de a rákövetkező Ferencváros elleni hazai rangadón bebizonyítottuk, hogy fejben rendben van a társaság. A két alakulat lehetőségeiben rejlő különbséget mutatja, hogy a Berettyóújfalu napi, mi pedig heti kettőt edzünk. Ők tíz, mi pedig egy éve űzzük ezt a sportágat.


 A bajnokcsapat

– Milyen változások várhatóak a keretben?
– Szeretnénk 18-20 fősre felduzzasztani a keretet. Konkrét neveket még nem mondanék, de továbbra veszprémi nevelésű vagy kötődésű játékokban gondolkodunk. A csapat gerince adott, őket együtt kell tartani, s akkor egy jó alappal vághatunk neki a következő idénynek. Hasonló helyzetben vagyunk, mint tavaly. Most ismét egy új, ismeretlen közegbe kerülünk, ahol a játékosok bizonyíthatják, hogy az NB I-ben van a helyünk. A háttérmunka már elkezdődött. A héten lejátsszuk a két hátralévő bajnokinkat, szerdán itthon a Vasas, pénteken pedig idegenben a Dupont ellen. Utána némi levezetés követően pihenő következik a srácoknak, mi pedig nekiállunk tárgyalni a kiszemeltekkel, a támogatókkal. Szeretnénk ugyanis mielőbb biztosan látni, hogy elindulhatunk-e az NB I-ben.

– Hol lehet a 1. FCV helye az élvonalban?
– A Győr és a Berettyóújfalu jelenleg egy más dimenziót képvisel a magyar futsalban. Utána van három-négy együttes, amely az élmezőnybe tartozik, onnantól kezdve pedig bárki bárkit megverhet. Magunkat is ebbe a kalapba sorolnám. Remélem, hogy helyt tudunk állni és biztosan bent tudunk maradni a legjobbak között.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.