Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Aranydiplomások köszöntése a mérnöki kar tanévnyitóján / – a jövő záloga a hallgatók és az oktatók közti jó viszony –

2008. szeptember 12. 14:24
A Pannon Egyetem Mérnöki Kara pénteken tartotta tanévnyitó ünnepségét, melyen összekötötték az elsőévesek avatását az aranydiplomások köszöntésével. Az ünnepségen megjelent Japán magyarországi nagykövetségének főtanácsosa is.

Az elnökség bevonulását, a Himnusz eléneklését követően Horváth Ottó dékán mondott köszöntőt. Ebben kiemelte a jogelőd Veszprémi Vegyipari Egyetemen fél évszázada végzett hallgatóinak példaértékű munkáját. A Veszprémben végzettek szerte a világban megmutatták, mire képes nehezebb körülmények közepette is egy kis ország alkotó közössége. A folytatásban a dékán a kar munkájáról beszélt: azokról az innovatív kutatásokról, amelyek fémjelzik szerte a világban az egyetem tevékenységét. A továbbiakban arról szólt, hogy a karra felvett hallgatók száma mellett a pontszámok is emelkedtek.


Az ünnepségen köszöntőt mondott Goto Takashi főtanácsos is, aki utalt a Sumitomo Chemical Co. LTD. által alapított ösztöndíj előzményeiről, a Magyar-Japán Együttműködési Fórum létrehozásáról és jelentőségéről. Megemlítette, hogy 2009 jubileumi év lesz: a japán-magyar kapcsolatfelvétel 140 éve, az újrafelvétel pedig 50 éve történt. Kérte a hallgatókat, a város és az egyetem polgárait, hogy legyenek ennek az évfordulónak közreműködői. Befejezésül gratulált annak a három hallgatónak, akik elnyerték kiemelkedő szakmai és tudományos tevékenységük eredményeként a japán tanulmányi ösztöndíjat.


A megye nevében Talabér Márta, a közgyűlés alelnöke, a város nevében pedig Czaun János alpolgármester köszöntötték a megjelenteket, külön az elsőéveseket, akik nemcsak egy egyetem, de egy város polgárai is lesznek az elkövetkező öt évben.

Az egyetem rektora, Rédey Ákos a magas szintű, minőségi oktatást, a nemzetközi tudományos életben való részvételt, a fejlődés folyamatosságát, a pályázati lehetőségek kihasználását emelte ki.


Az ünnepség meghitt része volt az aranydiplomák átadása volt. A rektor és a dékán elé kilépő „véndiákok” valamennyiét laudációval, az aranydiploma átadásával köszöntötte az egyetem.

Ezt követően a tradícióknak megfelelően a 2008-ban végzettek szalagjának felkötése, majd címzetes egyetemi tanári, docensi címek, díjak átadása következett, melyet az elsőévesek eskütétele zárt. 


Az ünnepség végén az aranydiplomások és a Polinszky-család részvételével megemlékezést tartottak a felső kampuszon az egykori Veszprémi Vegyipari Egyetemet alapító Polinszky Károly halálának 10. évfordulója alkalmából.

Zatkalik András
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.