Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
18°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
18°C

„Felpaprikázott bennünket a Szeged”

2012. május 11. 11:28
Huszadik magyar bajnoki címére készül az MKB Veszprém KC. A csapat klasszis kapusa, Fazekas Nándor blogjában számol be az elmúlt hetek eseményeiről.

Amikor legutóbb jelentkeztem, még a BKSE elleni elődöntő visszavágóra készültünk. Mint ismert az első, itthoni meccsen a fürediek megráncigálták az oroszlán bajuszát, mi azonban mindentől függetlenül szerettük volna befejezni a párharcot. Ennek megfelelően álltunk a mérkőzéshez, s végül magabiztos győzelmet aratottunk Balatonfüreden. Így bejutottunk a bajnoki döntőben, ahol a várakozásoknak megfelelően a Szegeddel találkoztunk. A Pick az első meccsét éppen hogy csak egy góllal nyerte hazai pályán a Csurgó ellen, a visszavágón azonban ők is jobban koncentráltak, s hozzánk hasonlóan magabiztosan nyertek idegenben, mint itthon.


Apa és fia – Fazekas Nándor és Gergő

Egész héten keményen készültünk, hiszen tudtuk, hogy a Szeged óriási meglepetésre készül. A Tisza-partiak ennek hangot is adtak, ezáltal kicsit felpaprikáztak minket. Tekintettel arra, hogy csak két nyert meccsig tart a párharc, az első találkozó élet-halál kérdés lett. Az edzéseken ezért rátettünk még egy lapáttal, meglehetősen kemény felkészülést produkáltunk, hiszen szerettük volna elkerülni a meglepetést. A mérkőzésem minden remekül sült el, az egész meccset végig uraltuk, nagyon jó védekezéssel rukkoltunk elő. A vártnál így valamelyest könnyebben nyertünk, talán több góllal, mint ami a két fél között van. Véleményem szerint a mieink a jobb csapat, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Ezen a héten pedig akár le is tudjuk zárni a bajnokságot, de ez nem lesz könnyű. A Szeged is bízik abban, hogy otthon ismét elkaphat minket, ami az alapszakasz során már sikerült nekik. Biztos vagyok benne, hogy mindent elkövetnek majd ezért, de mi is nagy motivációval lépünk pályára, hiszen ha a hétvégén bajnokok leszünk, akkor a jövő héten már elkezdődhet a pihenés. Ami fontos lenne, hiszen a júniusi vb-selejtező (a norvégok ellen ismét három hetet fogunk készülni) és az olimpia miatt idén nyáron kevesebb időnk jut a regenerálódásra. Nagyon nehéz meccsre számítok, de bízom abban, hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot, s egy kicsit hamarabb el tudjuk kezdeni a pihenőt.

Ha ez így lesz, akkor dr. Mahunka Zsolt hétfőn kiveszi a lábamból azokat a csavarokat, amelyeket a korábbi bokaműtétemkor rögzítettek. Ezt követően tíz nap vár rám, amíg a műtéti heg összeforr, ez tehát nem hátráltathat a válogatottal való felkészülésben.

A legutóbbi blogomban jeleztem, hogy az Éles Kézisuli növendékei is fontos meccseket játszanak. Gergő fiam korosztályban az elődöntőkön már túl vagyunk, a jövő héten következnek a finálék Debrecenben, Győrben és Gyöngyösön. Még egy ok, hogy most vasárnap befejezzük a bajnokságot, hiszen ha ez megtörténik, akkor én is a fiammal lehetek ezeken a tornákon, s láthaom, hogy hogyan játszik.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.