Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

A Fidesz meg fogja szavazni az MDF javaslatát

2008. szeptember 15. 13:51
Frakcióülésen döntött a Fidesz, hogy délután megszavazza az MDF javaslatát, miszerint szeptember 30-val oszlassa fel magát a Parlament. A fideszes honatyák délelőtt általános helyzetértékelést is hallhattak az elmúlt hetek politikai eseményeiről, továbbá úgy határoztak, hogy ezután is minden alkalommal kivonulnak az ülésteremből, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök előre bejelentett módon szólal fel.

2006 őszén döntöttük el, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalásai alkalmával kivonulunk az Országgyűlésről, mivel számunkra erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy az elmúlt évek jól ismert eseményei után még a miniszterelnöki székben ül. Ezen a véleményen vagyunk az öszödi beszéd kirobbanása óta, előrelépés pedig azóta sem történt, tehát kitartunk. Újra szavaztunk és egyhangúlag elfogadtuk, hogy ez után sem vagyunk kíváncsiak a mondanivalójára és kivonulunk – mondta a Vehírnek Horváth Zsolt. Az országgyűlési képviselő a Parlament folyosójáról tájékoztatta portálunkat, mi alatt Gyurcsány Ferenc a Megegyezés programjáról és adóreformmal kapcsolatos javaslatairól beszélt az ülésteremben. A frakcióülésen konkrét lehetőségekről nem beszéltek, hogy mi a pontos stratégia, amennyiben az MDF javaslatát támogatja a többség és a Parlament valóban feloszlatja magát. Információink szerint azt minden párt meg fogja szavazni, hogy egyáltalán vitassa meg a Magyar Demokrata Fórum Javaslatát az Országgyűlés.

Horváth Zsolttól megtudtuk, hogy a felkészülés választókerületi szinten történik. Még a nyár folyamán mindenki úgymond „Stand by” állapotba hozta saját csapatát, s így készülnek az elkövetkező időszakra.

A Parlament mai ülésén többek közt sor kerül a Polgári Törvénykönyv módosítására, illetve nemzetközi egyezmények megerősítésére is. A napirendi pontok között 50 százalékban ilyen jellegű ügyek szerepelnek.

Füssy Angéla
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.