Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Szó szerint elvert bennünket a Szeged”

2012. május 17. 21:27
Fazekas Nándor blogja a Veszprém-Szeged bajnoki finálé mindent eldöntő harmadik összecsapása előtt.

Magunknak tettük nehézzé a helyzetünket, hiszen a válogatott program előtt ezt a hetet már pihenéssel tölthettük volna, azonban nem úgy sikerült a bajnoki döntő második meccse, ahogyan terveztük.

Szoros, jó mérkőzést láthatott a szegedi publikum, valóban Magyarország két legjobb csapata játszott egymással. Mi azonban nagyon rosszul játszottunk. Azt gondolom, hogy idegenben huszonnégy kapott góllal lehet mérkőzést nyerni, azonban a támadójátékunk nem működött megfelelően, amit a huszonhárom dobott gólunk is jelez. Ez nagyon kevés a mi csapatunk tudásához képest. És ebből nyolcat a 41 éves Perez lőtt, aki fantasztikus formában játszott. Úgy vélem, ha nincs ő, akkor nem is lett volna szoros a meccs.

Mindezek ellenére megvoltak a lehetőségeink, de a legfontosabb pillanatokban rendre hibáztunk. Ez elmondható rólunk, kapusokról, a védekezésünkről és a támadójátékunkról is. Sajnos – ugyanúgy, ahogy az alapszakaszban – verség lett a vége, így most hétvégén kell eldönteni a bajnoki cím sorsát.

Azonban amellett sem szeretnék szó nélkül elmenni, ahogyan a Szeged játszott. A mérkőzés alatt annyira nem is tűnt fel, de a felvételt visszanézve megállapítottuk, hogy szó szerint megvertek minket, s itt nem az eredményre gondolok. De igazából nem ezen múlott a mérkőzés kimenetele, hanem a már említett huszonhárom gólon.

Ami a mindent eldöntő harmadik meccset illeti, biztos vagyok benne, hogy sokan ki fognak jönni és buzdítani fognak minket. Kimondható, hogy hazai pályán kötelező számunkra a győzelem. Nagyon nehéz találkozóra számítok, hiszen a Pick is tudja, hogy nincs tovább, ezen a meccsen fog eldőlni a bajnokság sorsa. Úgy gondolom, hogy a csapat kellően motivált ahhoz, hogy megnyerjük a meccset és begyűjtsük a klub 20. bajnoki aranyérmét. Ehhez a támadójátékban és az emberelőnyös helyzetek kihasználásában kell javulni. Egész héten a tétnek megfelelően, rendkívül magas hőfokon készültünk.

Az előző blogomban jelzett műtétem a vereségnek köszönhetően elmaradt, így arra valószínűleg a jövő héten fog sor kerülni. Remélem, hogy az a hét elég lesz a rehabilitációra, s utána én is el tudom kezdeni a felkészülést a norvégok elleni vb-selejtezőre.

Büszkeséggel tölt el, hogy az Éles Kézilabda Iskola 2002-es csapata szerdán Győrött szerepelt az országos elődöntőben. Gergő fiamék a Szegedet és a Győrt megelőzve megnyerték a tornát, s bejutottak a jövő hétvégi gyöngyösi fináléba, ahol az U9-es korosztály nyolc legjobb együttese méri össze erejét.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.