Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Előre lejátszott meccseken mérkőzik a miniszterelnök? / Az Országgyűlés maradt, a „Megegyezés” vitáját meg sem tartották

2008. szeptember 16. 13:35 // Forrás: MTI
A tegnapi nap eseményei megmutatták, hogy Gyurcsány Ferenc bátorsága csak addig terjed, hogy az előre lejátszott meccseken részt vegyen, a nyílt végű mérkőzéseken nem – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, miután az MSZP leszavazta, hogy a Parlamentben megtartsák a „Megegyezés” programjának vitáját.

A hétfői parlamenti nap eseményei egyértelműen bebizonyították: a kisebbségi kormány arra elég, hogy napról napra a túlélést biztosítsa a maga számára, arra azonban nem, hogy Magyarországot kivezesse a válságból, beindítsa a gazdasági növekedést, növelje a foglalkozatás és kitörjön a hat éve lefelé tartó spirálból - mutatott rá a Fidesz frakcióvezetője. A politikus szerint Gyurcsány Ferenc nem tudja megoldani ezeket a problémákat, és nem is tud kellő politikai támogatást felsorakoztatni maga mögé az Országgyűlésben. Ezek után már csak idő kérdése, hogy mikor jutunk el az előre hozott választásokhoz, hogy végre ismét többségi támogatást élvező, cselekvőképes kormánya legyen Magyarországnak – jelentette ki Navracsics Tibor. A frakcióvezető szerint egyébként nem csak a Gyurcsány program tartalmával van probléma, hanem az a demokráciát is sérti, hiszen a miniszterelnök lehetőséget sem adott arra, hogy arról szavazhasson az Országgyűlés.

 

A Parlament többségi feloszlatására nem-et mondtak a honatyák. A voksolást jelentős vita előzte meg, az ellenzékiek válságról, a kormánypártiak felelőtlen magatartásról beszéltek. Az MDF-es Hock Zoltán és Herényi Károly önálló indítványára a kora esti szavazáson 171 képviselő szavazott igennel, benne a Fidesz 139, a KDNP 23 képviselője és az MDF-frakcióból 9-en. Nemmel szavazott 184 szocialista és 18 szabad demokrata képviselő, továbbá két független is, Gyenesei István és Lengyel Zoltán. Tízen nem szavaztak, de az eredményt az ő távolmaradásuk nem befolyásolta. Ahhoz, hogy parlament feloszlassa önmagát, a jelen lévő képviselők több mint felének igen szavazatára lett volna szükség.
Füssy Angéla
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.