Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Bérlakásokat építenek Várpalotán / Letették az első ház alapkövét a Május 1. utcában

2008. szeptember 17. 0:08
24, egy plusz két félszobás bérlakást épít Várpalotán az Első Magyar Bérlakásépítő Kft. A telket az önkormányzat térítésmentesen biztosította a beruházónak, melyért cserébe egy lakást kap majd az elkészült tömbben. A tervek szerint a program három lépcsőben valósul meg, vagyis később két másik épületet is felhúznak majd. Az első lakásokat várhatóan 2009 tavaszán adják át.

Az úgynevezett halasztott értékesítésű bérlakásprogramban maximum 13 év alatt a lakók tulajdonába kerülhetnek az ingatlanok. Így a konstrukció azoknak kedvez, akik egy összegben nem tudnák kifizetni a vételárat, viszont a havi 30.500, illetve 41.300 forint lakbér kifizetésével már saját otthonuk alapjait fektetik le. A lehetőség elsősorban azoknak kedvező, akik a beköltözés pillanatában ugyan nem rendelkeznek több millió forinttal, mely egy lakáshitel önrésze lehetne, de tudjuk azt, hogy néhány éven belül nagyobb összeghez jutnak. Ez idő alatt sem kell albérletben lakinuk, hanem saját jövőbeni otthonukban tölthetik ezt az időt. Előnye a programnak továbbá, hogy illeszkedik az állam és az önkormányzat lakástámogatási rendszeréhez, vagyis vonatkoznak rá a szociálpolitikai kedvezmények.

 

Vannak olyan alapkövek, amelyeket letesznek, majd úgy maradnak, mert semmi nem épül föléjük. Ez nem ilyen lesz – mondta az alapkőletételen Németh Árpád. A polgármester úgy fogalmazott, hogy magas színvonalú, modern otthonokhoz szeretnék hozzásegíteni a várpalotai, vagy betelepülni vágyó családokat. A most épülő bérlakások jó elosztásúak, két és fél szobával, amerikai típusú konyhával, erkéllyel. A nagyobbak 54, míg a kisebbek 42 négyzetméteresek lesznek. A bérlők kiválasztása az önkormányzat jogköre. Elsősorban azokat részesítik előnyben, akiknek már van gyermekük, vagy a jövőben terveznek családot és vállalják, hogy 5 éven belül meg is vásárolják az ingatlant – mondta a Vehírnek Németh Árpád.

 

Tamtom Péter, az Első Magyar Bérlakásépítő Kft ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, Várpalota vezetése jól döntött, amikor hihetetlen gyorsasággal mondott igent a lehetőségre és csatlakozott a projekthez. Amennyiben ez a dinamizmus a jövőben is megmarad, úgy a második, majd a harmadik épületet is hamar telő alá húzzák. Az első lakások jövőbeni lakói közül többen már az alapkőletételre eljöttek. Akik ez után döntenek úgy, hogy az épülő tömbben szeretnének lakáshoz jutni, azok még jelentkezhetnek az önkormányzatnál. Egyébként a vételár is kedvezőnek mondható helyi viszonylatban. A négyzetméterár 195.000 Ft, ami annyit jelent, hogy az erkélyes lakásokért 11 millió 116.950, míg a kisebbekért 8 millió 191.950 forintot kell fizetni.

Füssy Angéla
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.