Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fazekas további három évig Veszprémben!

2012. május 25. 17:38
A válogatott klasszis, Fazekas Nándor a vehir.hu oldalán vezetett blogjában közölte: 2015. június 30-ig szóló szerződést írt alá a veszprémi kézilabda klubhoz.

Egy hete, a legfontosabb, mindent eldöntő mérkőzés előtt jelentkeztem utoljára a blogommal. A szurkolókhoz hasonlóan mi is hatalmas feszültséggel és várakozással tekintettünk a bajnoki döntő harmadik mérkőzés elé, hiszen a klub huszadik bajnoki aranyérmét szerettük volna megszerezni és megvédeni a címünket.

Hál’ Isten úgy sikerült a találkozó, ahogy terveztük, de nem volt könnyű dolgunk. A Szeged ugyanis nagyon jól tartotta magát az első félidőben, fej-fej mellett haladt ekkor a két csapat. A szünet után azonban nyomban szerettük volna eldönteni a párharcot, így aztán ennek megfelelő koncentrációval és teljesítménnyel jöttünk ki a pályára. Úgy védekeztünk és harcoltunk, mint az oroszlánok és tizennégy percig nem is kaptunk gólt, ami véleményem szerint fantasztikus dolog. A hét-nyolcgólos vezetésünknél pedig el is dőlt az aranycsata.

Nem így terveztük, szerettük volna már egy héttel korábban megnyerni a bajnokságot, hiszen egy hetet elvesztettünk a pihenő időnkből, azonban csodálatos érzés volt ötezer szurkoló előtt bajnoki címet ünnepelni.

Hétfőn reggel bementem a kórházba, s kioperálták a tavaly szeptemberben műtött lábamból a csavarokat. Azt hittem, hogy néhány nap fekvés, mankózás vár rám, ehhez képest reggel 9-kor megműtöttek, délután 4-kor pedig már a saját lábamon jöttem ki a kórházból. Futó- és erőnléti edzéseket egy hétig nem végezhetek, hiszen a megvágott bőrnek szüksége van arra, hogy megfelelően összeforrjon. Ezen a héten tehát pihenek és igyekszem minél több időt együtt lenni a családommal.

A bajnoki döntő után nem tudtam sokat ünnepelni, hiszen szinte egyből kocsiba ültem és Debrecen felé vettem az irányt. Az Éles Kézilabda Iskola 2001-es korosztálya – soraiban a 2003-as születésű Gergő fiammal – ugyanis bejutott az országos döntőbe. A vasárnapi elődöntőben – amelyen már én is a helyszínen szurkolhattam –óriási csatában hetesekkel nyertek a Szeged ellen, a döntőt pedig viszonylag simán nyerték a Békés ellen. A gólkirály Szmetán Máté lett.

Remélem, hogy ezen a hétvégén a 2002-es gárda is valami hasonló eredményt tud elérni, bár ez a torna nehezebbnek ígérkezik. Szombaton indulunk, s két napot töltünk Gyöngyösön. Jövő héten pedig Veszprémben, a Március 15. utcai csarnokban rendezik a 2003-asok fináléját, Gergő így három hét alatt három döntőben szerepelhet.

A válogatottal kedden reggel orvosi vizsgálattal kezdünk Gyöngyösön, délután pedig már ott edzünk. Péntek este pedig Balatonfüredre jövünk, mert másnap ott játszunk felkészülési meccset Szlovénia legjobbjaival. Az azt követő héten pedig Veszprémben fogunk készülni a norvégok elleni, kiemelt fontosságú vb-selejtezőre.

A mai napon három éves szerződést írtam alá az MKB Veszprém KC-val. Nagyon boldog vagyok, hiszen egy nagyra törő klubbal hosszabbítottam szerződést, amelynek nagyon komoly céljai vannak. Ezekhez a sikerekhez a tudásommal, tapasztalatommal én is szeretnék hozzájárulni. Külön boldogság számomra, hogy további három évig ilyen nagyszerű szurkolótábor előtt védhetek.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.