Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
20°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
20°C

Hatodikként zárt a VFC

2012. június 2. 20:16 // Forrás: veszpremfc.hu
Vágó Attila együttese 2:1-es vereséget szenvedett Gyirmóton az NB II Nyugati csoport 2011/12-es idényének utolsó meccsén.

A mérkőzést remekül kezdtük, hiszen az első percekben szinte folyamatosan a Gyirmót térfelén folyt a játék. A 9. percben Bosnjak szerzett labdát, senkitől sem zavartatva tört a hazai kapu felé, 20 méterről lőtt, de a labda nem jelentett veszélyt Deli kapujára. Egy perc múlva szép támadást vezettünk, Thiago készítette le a labdát Hevesinek, de az ő lövése sem talált kaput.

A gyirmótiak megirigyelték a mieink lövő kedvét, Cseri célozta meg a kapunkat a 12. percben, azonban jócskán mellé lőtt. Továbbra is tetszetősen futballozott a Veszprém, de a tizenhatosnál az utolsó passzaik nem sikerültek. A 24. percben ismét Cseri szánta el magát egy lövésre, 18 méteres bombáját Tarczy biztosan védte. Két perccel később Bosnjak és Thiago oldott meg nagyszerűen egy kisszögletet, játékmesterünk az alapvonalról beadott, de az érkező Bali testéről az alapvonalon túlra pattant a labda. Továbbra is veszélyes támadásokat vezetett a VFC, előbb Leitold fejelhetett ígéretes helyzetben, majd Bali adhatott volna az érkező társak elé, de mindkétszer rossz megoldást választották.

A 35. percben Bosnjak végezhetett el egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, jobb oldalról, beívelését Leitold elől az utolsó pillanatban húzta le Deli. A 38. percben Varga szintén szabadrúgásból veszélyeztetett, Tarczy szögletre ütötte a lövést. Hevesi-Tóth végezhetett el szabadrúgást, elcsavarta a sorfal mellett, de Deli ismét hárított. Még ebben percben Bali előtt adódott óriási lehetőség, tisztán lőhetett 10 méterről, de a hazaiak kapusába vágta a labdát. Izgalmak adódtak a mi kapunk előtt is, Tarczy csak elütni tudott egy beívelést, a hazaiak egyik játékosa egyből kapura vágta a labdát, Leitold a gólvonalról mentett. A 43. percben Laki lőhetett a baloldalról, labdája centikkel kerülte el a bal kapufát.

A szünetben cseréltek a hazaiak, Fitos helyett nagy László lépett pályára. A második játékrészt is mi kezdtük jobban, Ihász, majd Bosnjak előtt adódott lehetőség, de Deli mindkét esetben felszedte a labdát.

Az 52. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyták ki a bakonyiak. Történt, hogy egy kontrából lefutottuk a hazaiak védelmét, Osváth vezette rá az egyetlen gyirmóti védőre a labdát, miközben jobb oldalán Bali, bal oldalán pedig Thiago futott teljesen tisztán. Attila azonban a lehető legrosszabb megoldást választotta, belevágta a labdát a védőbe. Óriási lehetőség volt. Aztán ahogyan az lenni szokott, jött a hazai gól. Az 55. percben Ihász vesztett labdát a tizenhatosunk előtt, Laki pedig köszönte szépen és a kifutó Tarczy mellett a kapu bal oldalába perdített (1:0).

Az 57. percben Thiago cselezte ki szinte a teljes gyirmóti védelmet, lövése szögletre pattant deli kapusról. A 63. percben sokadik helyzetünk maradt kihasználatlanul. Thiago ugratta ki hevesit, de a kifutó kapus belevetődött a labda útjába. A 70. percben megfogyatkoztunk, Hevesi-Tóth késett le egy labdáról, s megrúgta Nagy Gábort. Erdős játékvezető – kissé szigorúan – azonnal felmutatta játékosunknak a piros lapot.

A 73. percben Vágó Attila is cserélt, Osváth helyett Renan Vinicius lépett pályára, aki azonnal labdát kapott Thiagótól, nagyszerűen lőtt, de Deli ezt is védte. Négy perc múlva ismét cseréltünk, Ihász helyett Czvetkó folytatta. Így tettek a hazaiak is, Laki helyett Tóth Norbert állt be. A 80. percben Renant rántotta le Horváth, ő is sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Két perc múlva Leitold jött le és Burcsik állt be a helyére.

Bali lőhetett szabadrúgást 20 méterről, lövését Deli csak kiütni tudta és az érkező Thiago a kapu bal oldalába lőtt (1:1). A 87. percben aztán egy gyors kontratámadást követően a remek ütemben becsúszó Ferenczi lábáról került a labda a kapunkba (2:1). A hátralévő percekben már nem változott a végeredmény. Csapatunk végtelen becsülettel küzdött, s ez jellemző volt az egész idényre.

Labdarúgó NB II Nyugati csoport, 30. (utolsó) forduló:
Gyirmót FC–Veszprém FC 2:1 (0:0)
Gyirmót, 300 néző. Vezette: Erdős (Király, Butkai).
Gyirmót: Deli – Bognár, Csizmadia, Nagy, Varga – Horváth, Lázár – Fitos (Nagy L. 46.), Cseri (Makrai 65.), Laki (Tóth 77.) – Ferenczi.
Veszprém: Tarczy – Ihász (Czvetkó 77.), Császár, Lang, Bosnjak – Leitold (Burcsik 82.), Hevesi-Tóth, Molnár, Thiago – Osváth (Renan 73), Bali.
Gólszerző: Laki, Ferenczi, illetve Thiago.
Sárga lap: Ihász (64).
Piros lap: Hevesi-Tóth (70.)

Vágó Attila: – Nagyon jól futballoztunk, és a második félidőben meg is nyerhettük volna a találkozót, ha Osváth jó megoldást választ. Aztán törvényszerűen hátul is hibáztunk, ráadásul a játékvezető a szünet után a kárunkra döntött sorozatosan. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy a reális eredmény a csapatom egygólos győzelme lett volna. Természetesen gratulálok ellenfelünknek a bronzéremhez.

Forrás: veszpremfc.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.