Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Átadták a Bőr- és Nemibeteg Gondozó új épületét

2008. szeptember 19. 18:48
Újabb jelentős fejlesztés érkezett el a Veszprém megyei járóbetegellátás életében. A Bőr- és Nemibeteg Gondozó átköltöztetése a volt gyermekkorházból az SZTK épületébe része annak az integrációs folyamatnak, melyben a szakrendeléseket, ügyeletek koncentrálják. Az új szakrendelő bár fele akkora, mint az előző, sokkal kedvezőbb körülményeket biztosít orvosoknak és betegeknek egyaránt.

Komoly múltja van a bőr- és nemibeteg gondozásban Veszprémben. Alapjait komoly nevet szerzett szakemberek még a második világháború előtt fektették le. Idáig viszont nem juthattunk volna el, ha kollégáink nem ennyire kitartóak, felkészültek és áldozatkészek – mondta az ünnepélyes avatáson Dr. Vándorfi Győző, a Veszprém megyei kórház járóbeteg-ellátásért felelős igazgatója. Megemlítette a munkában az elődök érdemét, akik közt külön kiemelte az átadáson is megjelent Dr. Csermenka István és Dr. Raffa István főorvosokat. A mai Bőr- és Nemibeteg Gondozó szervezését Raffai doktor vállalta magára, a 80-as évek elején. Sorsuk viszont kellőképp hányatott volt. A Tüdőgondozóból a Hóvirág utcába, vagyis a volt Gyermekkorházba költöztek, ahol eléggé mostohák voltak a körülmények, igaz a zöld növényzet és a madárfütty ma már hiányzik az itt dolgozóknak. A Gyermekkorház épülete az Egyetem tulajdonába került, így nyílt lehetőség a legutóbbi költözésre augusztus elején.

Dr. Rácz Jenő hangsúlyozta, hogy ez a költözés már része a kórház átalakítási koncepciójának, az erőforrások összevonásának, mely jóval gyorsabbá és hatékonyabbá teszi majd az ellátást. A főigazgató a jövőről szólva elmondta, nagyon bízik a sürgősségi ellátásra benyújtott pályázat sikerében, valamint abban, hogy jövőre az Onkológia Centrumot is meg tudják építeni, hiszen a szakminisztertől ígéretet kapott arra, belátható időn belül kiírják a megfelelő pályázatot, melyen elnyerhetjük a kellő forrást.

Dr. Kiszely Edit főorvos asszony az épület különböző helyiségeit is bemutatta a vendégeknek. Megtudtuk, hogy ma már csak 3 szakorvos dolgozik, ugyan párhuzamosan az gondozóban, de nincs is szükség többre hiszen a privát rendelések, a kozmetológia elviszi a betegek egy részét. Rövid időre türelmet kértek, hiszen a költözés után átmenetileg hosszabb a várakozási idő, megnőtt az előjegyzési lista, de ez hamarosan változni fog. A gondozóban egyébként speciális bőronkológiai kezelés is folyik, azért ha megvalósul az Onkológiai Centrum, szervesen kapcsolódni fognak egymáshoz. Most még érezni annak hiányát, hogy a megyében nincs sugárkezelés, ezért a betegeket utaztatni kell, míg a beruházás terve valóság nem lesz.

Dr. Kiszely Edit a bőrbetegségekről és a betegszámról szólva a Vehírnek elmondta, hogy amióta szakvizsgát tett, vagyis 1992 óta meglátása szerint meghúszszorozódott a bőrbetegek száma, melynek oka elsősorban a környezeti tényezők alakulása, az ózon lyuk és az UV sugárzás körül keresendő.

Füssy Angéla
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.