Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Folytatódik az értékőr-hálózat kialakítása

2012. június 27. 17:27
A már elindult folyamatba 14 újabb település kapcsolódik majd be, ahol 2012 szeptemberétől kezdődik Veszprém és térsége értékeinek összegyűjtése.

A Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, Horváth Zsolt június 27-i sajtótájékoztatóján kifejtette: 4 millió 800 ezer forintos pályázati pénz teszi lehetővé, hogy 2012 szeptemberétől újabb 14 Veszprém megyei település csatlakozzon az értékőr-hálózathoz. Ezzel 34-re nő azoknak településeknek a száma, amelyek részt vesznek az Értékőr2.0 elnevezésű programban, melyben a fiatalok is fontos szerepet kapnak. Az országgyűlési képviselő elmondta: jelenleg 26 általános iskolás, középiskolás, illetve főiskolás fiatallal dolgoznak együtt, akik házról házra járva gyűjtik össze a helyi értékeket épített örökség, természeti érték, gasztronómia, kézműves sajátosság, híres szülött és egyéb kategóriában.

Egy másik pályázathoz kapcsolódóan három fontos elemre hívta fel a figyelmet Horváth Zsolt. Az alapítvány 2012 őszén Szeresd a magyart! címmel konferenciát rendez majd Nemesvámoson, melynek központi témája a helyi termékek előtérbe kerülésének lehetősége lesz, de szó lesz majd a helyi piacok megnyitásának feltételeiről is. Emellett szintén őszre tervezik a néptánc ünnepét, amikor is Kislődön 12 órás gálaműsor keretén belül a folyamatos néptáncé lesz a főszerep. A harmadik fontos elem pedig egy Veszprém megyei kincseit bemutató hungarikum tábor lesz 2013 nyarán, melyben általános iskolások ismerkedhetnek meg a régió értékeivel.

Horváth Zsolt a pályázati sikerek mellett beszámolt a készülő megyei gasztronómiai könyvről, mely az Ízek, illatok, receptek – a vidék éléskamrája címet viseli, és amibe a veszprémi régió településeinek helyi jellegzetességein alapuló ételreceptjei kerülnek bele. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a gyűjtés június 30-án zárul, eddig Veszprém megye 217 településének 20%-a jelzett vissza.
 

Balassa Gergő
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.