Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Halimbán találták meg az eltűnt gyerekeket / Egyelőre nem tudni, milyen szándékkal vitte el Árki Csaba a gyerekeit

2008. szeptember 24. 9:42
Kedden délután, valamivel 16 óra előtt Halimbán fogták el Árki Csabát, aki még múlt hét pénteken a Gyermekvédelmi Szolgálatnál történt láthatásról engedély nélkül vitte el 9 éves fiát és 7 éves lányát. A férfi eddig nem tett érdemi vallomást, így továbbra is kérdéses, mi volt a szándéka – tudtuk meg Hebling Ernő alezredestől, a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetőjétől.

A rendőrség a sajtó bevonásával napok óta kereste Árki Csabát és gyermekeit. Egyes információk alapján Ajka környékén kezdtek kutakodni. A halimbai körzeti megbízott, miután az eligazításon is kapott információt a keresett személyekről és a sajtóban is találkozott az eltűnt gyerekek fotójával, a szerdai ellenőrző körút során egy kertes háznál látta meg Árkit, és azonnal erősítést hívott. A Veszprémi Rendőrkapitányság kivonult az Ajka melletti településre és elfogta a körözött férfit, aki nem tanúsított ellenállást. Egyelőre 72 órás őrizetben van, további sorsa ezt követően fog eldőlni. A gyerekek jól vannak, bántalmazásnak nem találták nyomait.

Hebling Ernő alezredes a Vehírnek elmondta, hogy még 2008 januárjában a Veszprémi Városi Bíróság ítélete nyomán zárták el Árki Csabát és feleségét. Két gyermeküket, Árki Csillát és testvérét, a 9 éves Kozma Adrián Ákost a gyermekvédelmi törvény értelmében a családok átmeneti otthonában helyezték el, ahonnan nevelőszülőkhöz kerültek. A családgondozók olyan jeleket tapasztaltak a gyerekeknél – többek közt alkoholos filctollal készített rajzokat a testükön – melyek arra utaltak, hogy az apa az erőszaktól sem riad vissza. Amíg az apa börtönben volt Csilla és Adrián rendesen jártak iskolába, nem is volt gond velük, később, a szabadulás után viszont egyre több volt a panasz. Koszosan, éhesen jártak iskolába, a pedagógusoknak feltűnt, hogy a szülők nem látják el megfelelően gyerekeiket, ezért feljelentést tették. Így indult ez év áprilisában nyomozás Árki Csaba után, szakértők bevonásával, a gyerekek pedig nevelőszülőknél biztos családi környezetbe kerültek. Múlt hét pénteken a hivatalos láthatásról tudta őket elvinni apjuk.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.