Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
21°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
21°C

Az idény tétje: rajtamaradni a focitérképen

2012. június 28. 21:53
NB I-es játékosokkal erősödhet a Veszprém FC, amely nyolc hét alatt tizenhárom edzőmeccsel készül az átszervezések miatt kiemelt fontosságú bajnokságra.

Mit arról már beszámoltunk az NB II Nyugati csoport előző kiírásában hatodik helyen záró veszprémi labdarúgócsapata a hét elején megkezdte nyolchetes felkészülését a következő kiírásra. Napi két edzés szerepel a bakonyiak programjában, akik az augusztus 18-ai bajnoki rajtig tizenhárom edzőmérkőzést játszanak zömében első osztályú alakulatok ellen.


Vágó Attila

– Amikor idekerültem egy célunk volt, hogy a csapat bennmaradjon, amit az akkor megszerzett 10. hellyel sikerült is elérni. A 2011/12-es idényben aztán megfelelő erősítésekkel a 8-12. hely megszerzését tűztük ki célul, jómagam pedig titkon az első nyolcba vártam magunkat. Ezt túlteljesítettük, sőt, az utolsó fordulóig versenyben voltunk a dobogóért. A megszerzett hatodik hely ráadásul nem kifutott eredmény volt, úgy vélem, hogy ennek a csapatnak most már van alapja, amelyre a továbbiakban építkezhetünk – tekintett vissza Vágó Attila.

Mint ismert, az MLSZ korábban módosította a másodosztály lebonyolítását. Ennek értelmében a 2013/14-es szezontól egycsoportossá válik másodosztály, tizenhat csapattal, két feljutóval és három kiesővel. Az előttünk álló kiírásban a Nyugati, valamint a Keleti csoport első öt tagja marad benn biztosan, a 6-8. helyezett osztályozót fog játszani,

– Nagyon kiélezett lesz az előttünk álló bajnokság. Mindenképpen szeretnénk az első ötben végezni, tehát legalább egyet előre kell lépnünk. Ez azért is nagyon fontos, mert annak a csapatnak, amelyik ott lesz egycsoportos NB II-ben, az MLSZ eleve átutal egy bizonyos összeget, s ott el fog kezdődni a stadionrekonstrukció. Ha elérjük a célunkat, kezdeni kell valamit ez a stadionnal, s akkor ottmaradunk a futballtérképen, ami fontos, mert kell egy futballcsapat Veszprémben – húzta alá a vezetőedző, majd hozzátette: a klubvezetés gőzerővel dolgozik a keret megerősítésén, de ez nem egyszerű feladat, mert a VFC még mindig kiscsapatnak számít, amelynek a legalacsonyabb a költségvetése a második vonalban.

Ami a keretet illeti, a szakember a legnagyobb veszteségnek a Győrbe igazoló Lang Ádám távozását nevezte, aki fiatal kora ellenére meghatározó játékos volt. A csapatkapitány Molnár Zoltán szerződése lejárt, vele azonban szóban már megállapodtak. A többieknek érvényes szerződése van, a mag tehát megmarad. Vágó szerin ezzel együtt kell a vérfrissítés: belső védőt, jobboldali védőt, jobb oldali támadót, középpályás támadót és csatárt is szeretnének igazolni. A védelem tengelyébe és előre két-két NB I-es múltú labdarúgóval tárgyalnak. Jelenleg a csapattal edz a magyar első osztályt is megjárt japán Kazou Homma, a szegedi védekező középpályás, Vágó Levente és az expápai támadó, Szabó Zsolt. Mindhármuk esetében közel a megállapodás. A stáb teszteli a Szombathelyről érkező jobb oldali védőt, Tar Krisztiánt és a Videoton fiatal tehetségét, Mosberger Mihályt.

A VFC vezetőedzője kiemelt feladatának tekinti a helyi kötődésű fiatalok beépítését. Büszke arra, hogy Lang Ádámnak az NB I-ig, Novothny Soma pedig Olaszország jutott. Megemlítette még Ihász Patrikot, Burcsik Martint és Osváth Attilát, akik már bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

– Most is csatlakoznak hozzánk az utánpótlásból, Hanák Attila és Zömbik Dávid már a felnőttekkel edz, de Simon Benjámin és Sipos Felícián is képben van. Annak a híve vagyok, hogy a helyi kötődésű fiatalokat beépítsük, akik most is meg fogják kapni a lehetőséget, rajtuk múlik, hogy tudnak-e élni vele. Osváthnak van lehetősége, hogy 95-ös létére nagyot lépjen előre. A keret három részből fog állni: egyharmad rész veszprémi kötődésű fiatalból, egyharmad rész veszprémiből, s olyan profikból, akik az NB I-es múltjukkal, hozzáállásukkal segíteni tudnak nekünk. Ezt a három egységet kell úgy összekovácsolni, hogy egy igazi veszprémi csapat legyen.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.