Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Profi szemlélet amatőr alapon

2012. július 4. 22:56
A Március 15. utcai csarnokba költözik az 1. Futsal Club Veszprém, amely a hét elején megkezdte a felkészülést az NB I-re.

Újoncként is remekelt az előző idényben Németh Gábor vezetőedző és Tóth Gábor szakmai igazgató együttese, amely magabiztosan végzett az NB II Nyugati csoportjának élén, a Magyar Kupában pedig a legjobb négy közé jutott. A bravúros eredménynek köszönhetően a nyári szünetben sem tétlenkedhetett a klubvezetés, amely jelenleg is gőzerővel dolgozik azon, hogy teljesíteni tudják az osztályváltás által támasztott követelményeket és megerősítsék a gárdát.


Rajki Tamás

– Vállalják az NB I-et? – tettük fel a legfontosabb kédést Rajki Tamás ügyvezetőnek.
– Július 13-ig adhatjuk le a nevezésünket az NB I küzdelmeire. Természetesen arra készülünk, hogy jövőre a legjobbak között játszhassunk, de biztossá csak a MLSZ elfogadó nyilatkozata után válik a szereplésünk. Addig pedig még sok háttérmunkára van szükség, amin folyamatosan dolgozunk.

– Feltételezem, hogy az osztályváltás megkívánja a költségvetés növelését? Milyen lehetőségeik vannak erre?
– Elsődleges költségterveink szerint a jövő évi büdzsé triplája lesz az NB II-esnek. Hangsúlyozom azonban, hogy továbbra is profi szemlélettel amatőr alapon működtetjük a klubot. Folyamatosan tárgyalunk a meglévő szponzorainkkal és természetesen keressük az új lehetőségeket. A várossal is több egyeztető tárgyaláson vagyunk túl, velük is szeretnénk együttműködni.

– Vége a pihenőnek, kedden megkezdték a felkészülést.
– Heti négy tréninggel készülünk, ebből egy koordinációs és kondicionális jellegű, mely Horváth Péter és Marosvölgyi Tamás szakmai vezetése mellett zajlik. A többi foglalkozás pedig a technikai és taktikai munka további csiszolására szolgál. A bajnokság augusztus második felében indul, így közel másfél hónapunk van a felkészülésre. Csapatunk programjában egy edzőtábor és négy-öt edzőmérkőzés szerepel az edzések mellett.

– Eközben új otthonra leltek, a Március 15. utcai csarnokba költöznek.
– Igen, sikerült megállapodni a tulajdonossal és a bérlő csapatokkal (Barabás KC, MKB VKC), így ez az akadály elhárult előlünk. Az utánpótlásképzésünket ugyanakkor továbbra is a stadionban tervezzük.

– Milyen változások várhatóak a keretben?
– Természetesen a legnagyobb erősítés a csapat gerincének egyben tartása. Örömömre szolgált, hogy sikerült mindenkivel megállapodni és mindenki nagy elszántsággal várja az újabb kihívást. A veszprémi utánpótlással és Rugovics Vendel szakmai igazgatóval egyre szorosabb és gyümölcsözőbb kapcsolatot építünk ki, így több fiatal próbálhatja ki képességeit nálunk. Emellett a rutint képviselve sorainkba tudhatjuk Molnár Pétert is, akit nem kell bemutatni a focibarátoknak. Finta Péter és Pálfi Róbert is futsalra váltotta a nagypályát. Tárgyalásban vagyunk még több játékossal, de az ő személyük egyelőre nem publikus.

– Lehet már célkitűzésről beszélni?
– Úgy gondolom, hogy egy feljutó csapat elé reálisan a biztos bennmaradást lehet kitűzni célként, de nem haragszunk meg a fiúkra, ha túlteljesítik az elvárásokat. Az első félévünk után úgy gondolom, ismét okosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy hol a helyünk az élvonalban.

– Eközben az utánpótlásról sem feledkeznek meg, július közepén toborzót tartanak.
– Az utánpótlás képzés kiemelten fontos feladata a klubnak, és az NB I kötelezettségeket is von maga után ezen a téren. Nem a legideálisabb, hogy U15. U17, U19-es csapatot kell indítani, mert az alulról építkezés mindig stabilabb hosszú távon. A képzésért Finta Péter, mint utánpótlás szakmai vezető a felelős, s vele egyeztetve gondoltuk, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel tartunk egy toborzót, mely a Stadion munkacsarnokában lesz július 16-án (hétfőn) 18 órakor. Ide várunk mindenkit, aki szeretné kipróbálni magát futsalban. A részletekről a honlapunkon olvashatnak a kedves érdeklődők.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.