Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Újra Ökovásár szombaton

2008. szeptember 26. 12:48 // Forrás: dr. Szalay Tímea
Az egészség vására ismét kinyitja kapuit Veszprémben az Óváros téren. Mitől az egészség vására? Valóban biotermékek kerülnek ki az asztalokra, pultokra? Miért bízna meg Ön az Ökovásáron kínált portékákban?
A kérdések sorozata jogos, hiszen Ön is szeretne meggyőződni a kínált élelmiszerek biztonságossága felől, keresi azokat a lehetőségeket, mellyel méregmentes, zamatos, minőségi  táplálékot tud nyújtani családja számára.

 

Az Ökovásár 8 éve segíti az egészséges és egyben környezetkímélő módon előállított élelmiszerek Önhöz való eljutását. A kínálat ellenőrzött ökologiai gazdálkodásból származik, azaz tanúsított biotermék. Ennek megfelelően a kiállítók rendelkeznek a Biokontroll Hungária Kht által kiadott tanúsítvánnyal, melyet akár Ön is elkérhet az őstermelőktől. Így biztonsággal választhat a kínált almából, céklából, mézből, burgonyából vagy éppen borfélékből.

Szintén az élelmiszerbiztonságot, és egyben egészségünket szolgálja az a tény is, hogy a vásár helyi termékek kínálatára épül. A mai globalizált világban egyre nehezebb úgy bevásárolnunk, hogy kellő tudatossággal a helyi termékekre fókuszáljunk. Nem tudjuk sokszor megtenni, mert a kínálattól függünk. Azonban most van lehetőségünk megismerni a helyi termelőket, az azok által kínált portékát, tudatosan választhatjuk azt a fokhagymát, amely nem utazott 7000 km-t, hogy az asztalukra kerüljön. Cserébe meggyőződhetünk származásáról, megismerhetjük termelőjét, annak gazdálkodását. Környezetbarát és egészséges döntések ezek.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület az Ökovásárt E-mentes Övezetként tartja nyilván, mely kapcsán verspályázatot is hirdetett E betű felhasználásának mellőzésével az Ökovásár méltatása céljából. Az elkészült műveket Ön is véleményezheti, rangsorolhatja, hiszen a legsikeresebb alkotás közönségszavazat alapján kerül kiválasztásra. Bár minden verselő ajándékot kap, a fődíj egy kétszemélyes biohétvége, emellett egy hordó biobor és egy biokosár kerül átadásra a díjazottaknak. Eredményhirdetésre az Ökovásáron kerül sor 14 órakor.

 
A biotermékek és helyi termékek főbb tulajdonságairól tanúbizonyságot tevők, és egyben a biokvíz helyes megfejtői közül szintén kisorsolásra kerül egy kétszemélyes biohétvége, egy hordó biobor és egy biokosár. Sorsolásra az Ökovásáron 10 órakor kerül sor.

 És még mindig nyerhet Ön is, ha ellátogat az Ökovásárra, hiszen amellett, hogy egészséges és egyben környezetkímélő élelmiszert kínálhat családjának, vásárlásával tombolán vehet részt, ahol sok-sok biotermék mellett a vásár jelképe, az Öko-kas is kisorsolásra kerül. A jelenlévők tomboláikkal 3 sorsoláson is nyerhetnek: 11 órakor, 15 órakor és 18 órakor. Reméljük lesz szerencsénk egymáshoz…

Találkozunk szombaton Veszprémben az Óváros téren 8 és 18 óra között.

 

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.