Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

20 éves a villamosmérnök képzés Veszprémben

2008. szeptember 28. 11:23
A villamosmérnöki szak indítását 1987-ben engedélyezték, majd 1988 szeptemberében indult az első évfolyam, és az első villamosmérnökök 1991-ben vehették át a diplomát. A képzés ma ünnepli 20. évfordulóját, és együttműködési szerződést írtak alá a Kolozsvári Műszaki Egyetemmel.

Ez alkalomból konferenciát tartottak a Pannon Egyetem B épületének aulájában, amit Dr. Rédey Ákos az Egyetem Rektora nyitott meg.  Emlékeiről mesélt, és Vass József, az alapító óráiról. Beszélt arról, hogy a képzés Magyarországon, és külföldön is elismert. Mindezek után a Műszaki Informatikai Kar dékánja Dr. Friedler Ferenc, felelevenítette a kar és a szak múltját. 1991 után alakult meg a Műszaki informatika és Automatizálás Tanszék, majd 1995-ben négy tanszékből intézet alakult, és 2003–ban megalakult a Műszaki Informatikai Kar.

Az értekezésen Dr. Nagy István is megjelent, aki figyelemmel kísérte a fejlődést, beszélt az oktatásról ahol egyensúlyban van a kutatás az oktatás, és a fejlesztés. Fodor Dénes szakvezető pedig a szakmáról beszélt, annak jelentőségéről, és lehetőségeiről.

Több cég is támogató, mint a Texas Instruments, Bosch, Continetal Teves, és a Valeo.  Meghívták a képzéssel foglalkozó intézmények képviselőit, végzett hallgatókat, akik beszámoltak eddigi pályafutásukról. Nemcsak Magyarországról, hanem határon túlról is érkeztek vendégek.

A Kolozsvári Műszaki Egyetemmel régóta együttműködik a Pannon Egyetem. Radu Munteau, a Kolozsvári Műszaki Egyetem rektora elmondta, hogy Veszprém mennyire szép város, és hogy reméli, az együttműködés időtálló lesz. Ezek után aláírták a megállapodást. A szerződében ígéretet tesznek az együttműködésről, és közös tanulmányi programok indításáról. A kolozsvári küldöttség meghívta a veszprémi kollegákat az egyetemükre, majd a vendéglátást Dr. Rédey Ákos rektornak, és Fodor Dénesnek, aki valamikor az intézményükben volt hallgató, egy professzori oklevéllel hálálta meg.

Ódor Eszter
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.