Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Turizmus és webfejlesztés

2012. július 24. 11:00
Barangolni lehet a valós és virtuális térben is. A Pann-túra Turisztikai Szociális Szövetkezet mindkettőben igyekszik segítséget nyújtani. Vály Lászlóval, a szervezet vezetőjével beszéltünk működésükről és terveikről.

Mit takar a szociális szövetkezet kifejezés?

– A szociális szövetkezet olyan szövetkezet, amelynek célja munkanélküli, illetőleg szociálisan hátrányos helyzetben lévő tagjai számára munkafeltételek teremtése, valamint szociális helyzetük javításának egyéb módon történő segítése. A szociális szövetkezetek szabályozására a 141/2006. (IV. 29.) kormányrendelet vonatkozik.


A Pann-Túra csapata

Milyen tevékenységet folytat a Pann-túra, melyek a céljai?

– A Pann-túra Turisztikai Szociális Szövetkezet két fő területen tevékenykedik. A nevéből is adódóan egyrészt a veszprémi régióban nyújt turisztikai szolgáltatásokat, túraútvonalakat, programokat ajánl, szálláshelyeket közvetít, programokat szervez, másrészt informatikai szolgáltatásokat nyújt nem csak a turisztikában érdekelt ügyfelei, partnerei részére. Komplex megoldásokat kínál az egyszerű honlaptól az összetett webes alkalmazásfejlesztésig, az arculattervezéstől a kiadványszerkesztésig.

Melyek a tervek rövid, közép, és hosszú távon?

– Rövid távú céljaink között szerepel, hogy munkavállalóinknak a továbbiakban is tudjunk biztos munkahelyet fenntartani. Az informatikai szolgáltatások erősítésével a veszprémi webfejlesztések piacán megszerzett pozíciónkat kell tovább növelni. Középtávú céljaink közé a dinamikus fejlődés,a  finanszírozás fenntartása, a szolgáltatásaink bővítése tartozik. A veszprémi online piacon nagyon sok városi szereplő még nem vesz részt, fontos az ő bekapcsolásuk is ebbe a körbe, és részükre teljes körű szolgáltatásokat tud a Pann-túra biztosítani.

Miből finanszírozzák a tevékenységeiket?

– Szövetkezetünk 2010-ben alakult, és sikeresen pályázott a TÁMOP 2.4.3-B-2-10 program keretén belül. A pályázat lehetőséget biztosított arra, hogy elképzelésinket megvalósítsuk – 11 fő 25 év alatti fiatal munkanélküli képzéséhez, majd 8 fő több mint egy éven keresztüli alkalmazásához biztosított anyagi forrást.

Eddig milyen eredményeket értek el?

– Az elmúlt alig több mint két évben három magyarországi és egy lengyelországi turisztikai kiállításon vettünk részt, ahol a veszprémi régió turisztikai adottságainak kihasználása mellett kampányoltunk, több ezer – a veszprémi régió turisztikai látványosságait bemutató – kiadvány szétosztásával. Cégünk sok elégedett partnerrel rendelkezik, és remélhetőleg hosszú távon aktív szereplői leszünk a veszprémi turisztikai és informatikai piacnak. 
 

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. tegnap 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. tegnap 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.