Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hangulatos augusztusi nyáresték

2012. július 29. 2:02
A nyár utolsó hónapjában is színes programokkal, (világ)zenei csemegékkel, varázslatos estékkel várja az érdeklődőket a Városi Művelődési Központ.

A VMK igazgatójával, Neveda Amáliával az intézmény gazdag augusztusi programkínálatáról beszélgettünk.

– Idén augusztusban a már jól megszokott, hagyományos elemekkel várjuk az érdeklődőket a VMK rendezvényeire. Augusztus 2-től egészen az állami ünnepig nyújtunk kikapcsolódási lehetőséget a kultúra- és zenekedvelőknek. Lesz idén is zenélő udvar, programok a várszínpadon, Óváros téri rendezvények.

– A koncertek sorát a VILÁGJAVA ESTEK eseményei nyitják, melyeket az Óváros téren rendezünk meg augusztus 2-án, 3-án és 4-én. Igyekszünk minden évben újat mutatni a nézőknek, merítettünk már az ír, a görög és az afrikai világzenéből is. Ez alkalommal az utóbbi évek egyik legütősebb világzenei bandája,a Kerekes Band, a rockzenébe ágyazott népdalokkal operáló Fókatelep, illetve a Közép- és Kelet-Európa zenéinek motívumaiból merítő Vodku látogat el hozzánk.

– Nagy sikere van a Veszprémi Vigasságoknak az Óváros téren, amely mindig a vásárhoz kapcsolódik. Idén fellép többek között a Honvéd Bakony Táncegyüttes is, délután pedig Veszprém Város Vegyeskara ifjúsági együttese ünnepli tízéves fennállását, ahol közreműködik a Swing-Swing zenekar, és a nézőket egész napos népi- és iparművészeti kirakodóvásár is várja majd.

– Augusztus 8-án kezdődik a már 20 éve működő Zenélő Udvar elnevezésű koncertsorozat, mely az évek során már több helyszínen is megfordult. Idén lesz négy éve, hogy felfedeztük a Dubniczay-palota szép és könnyen megközelíthető udvarát, ami azóta végső állomásul szolgál a koncerteknek. Az itteni programok összeállításánál törekszünk arra, hogy a fellépők között mindenképp legyen veszprémi kötődésű. A három nap során fellép a zene mágiáját közvetítő Drums & Strings; a Dervalics Róbert nevével fémjelzett Louis Armstrong Show, aki a Magyar Honvédség Légierő Zenekarának tagjaként gyakran szólaltatja meg a nagy Sachmo dalait; valamint fellép a veszprémi születésű énekművész, Ötvös-Cseke Noémi is.

– Szintén három elemből fog állni a Nyáresték a Várszínpadon című programsorozat, melynek első állomásaként az MH Légierő Zenekar koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 16-án, majd a dunántúli néptánc-élet kiemelkedő személyiségei, Aranysarkantyús-, Aranygyöngyös táncosok, a népművészet ifjú mesterei, valamint hagyományőrző énekesek és táncosok örvendeztetik meg a folklór szerelmeseit a Folklórparádé keretén belül. A sorozat – és egyúttal az események záróakkordja – az augusztus 20-i családi nap.

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek
Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.