Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C

Új korszak kezdődik a veszprémi női fociban

2012. július 31. 15:35
Városunk női labdarúgócsapata − Laki Zoltán vezetőedző és Borbély Csilla technikai vezető irányításával − a VFC kötelékében folytatja szereplését. Vágó Attila szakmai segítséget nyújt. Beindul az ovifoci is.

A veszprémi női labdarúgás szervezett keretek közötti működésének biztosítása érdekében 2012 júliusától, a korábban Gizella VSE néven működő női futball csapatok versenyeztetését a Veszprém FC biztosítja, a férfi felnőtt futball mellett a veszprémi női labdarúgás megmaradása és fenntartása érdekében is aktív szerepet vállalva − tájékoztatta portálunkat Cseresznyés Péter, a Veszprém FC ügyvezetője.

Történelem
A szervezett keretek közötti női labdarúgás VLC néven kezdődött 2002.10.01-jén,
önálló csapatként azonban a 2005/2006. évi, két csoportra osztott női NB Il-ben jelent meg Szuperinfó SE néven a gárda. Több felnőtt, illetve ifjúsági korosztályból került be veszprémi játékos a válogatottakba, Nagy Hedvig pedig két alkalommal is elnyerte a gólkirályi címet.

A 2008/2009. évi bajnokságot már Gizella VSE néven kezdte el a csapat, és újra 4. helyen végzett a bajnokságban. Egy év múlva Varga Kinga szerzett gólkirályi címet és ekkor érte el a veszprémi női labdarúgás a legnagyobb sikerét, ugyanis a 3. helyet elérve, bronzérmet szereztek.

Jelen
Mivel a régi keretek között nem lett volna mód a talpon maradásra, ezért hosszas tárgyalásokat követően és a helyi női futball korábban segítő sportvezetők munkáját megköszönve és messzemenően értékelve a 2012/2013. évi NB-II-es bajnokságba már a Veszprém FC női csapataként kerültek felnőtt és ifjúsági csapataink benevezésre.

Az együttesek a hamarosan kezdődő bajnokságban hazai mérkőzéseiket a Veszprém, Erdész út 1. szám alatt található pályán játsszák Laki Zoltán vezetőedző és Borbély Csilla technikai vezető irányításával, ahová várnak minden sportszerető érdeklődőt és szurkolót.

A Veszprém FC a női futball működtetése mellett széleskörű együttműködési rendszert kíván létrehozni a térség női csapatait versenyeztető sportszervezeteivel, amelynek révén a kölcsönös előnyök kihasználásával fejlődhet a hölgyek körében is a sportág.

Szakmai segítséget nyújt a VFC férfi csapatának vezetőedzője Vágó Attila, aki szövetségi kapitánya volt a női felnőtt válogatottnak. Szeretnék az eddigi nagyszerű szakmai munkát tovább vinni és továbbra is játékosokat delegálni a felnőtt és utánpótlás válogatottakba.

Szeptembertől beindítják az ovifocit, az általános- és középiskolás lányoknak is lehetősége van megismerkedni a labdarúgással az U15-ös és U17-es korosztályokban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.