Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Kék” híreink / – elfogások hétvégéje –

2008. szeptember 30. 16:37 // Forrás: dr. Váradi Piroska sajtóreferens
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy balatonfüredi ruházati bolt tulajdonosa, miszerint szeptember 14-én éjszaka ismeretlen elkövető a bolt ajtaját kifeszítette, és onnan pénzkazettát tulajdonított el benne 170.000 forint készpénzzel. A bűncselekménnyel okozott kár megközelítőleg 180.000. Ft.

A helyszíni szemlebizottság megállapította, hogy beállított helyszínről van szó és az elkövetőket az alkalmazottak, illetve kulccsal rendelkezők között kell keresni.

Az üzlet alkalmazásában lévő férfi kihallgatása során az ügy lényeges körülményeire vonatkozóan egymással ellentétes nyilatkozatokat tett és végül beismerte hogy a bűncselekményt anyagi haszonszerzés céljából Veszprém környékén elő unokatestvérével követte el, aki szintén beismerte bűncselekmény elkövetését. 

Az ügyet a Balatonfüredi Rendőrkapitányság bíróság elé állítással fejezte be, amely során 60-60.000 Ft pénzbírságot szabtak ki a két tettesre.

 

elfogások a hétvégén

 

Szombaton napközben Veszprémben a vasútállomás Resti büféjében igazoltatott a járőr egy férfit, aki ellen a Veszprém Megyei Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki szabadságvesztés letöltése miatt. A férfit a Veszprém Megyei Büntetés Végrehajtási Intézetbe szállították.

 

Vasárnap a hajnali órákban arról érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy a Jutasi úton az autóbusz állomás épületében a váróban egy üdítőital automatát megrongáltak. A kiérkező rendőrjárőr igazoltatott a helyszínen két férfit, akiknek a rongálását a biztonsági kamera felvétele rögzítette. A két veszprémi fiatal férfi egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott az éjszaka, ahol alaposan felöntöttek a garatra, majd hazafelé indultak. Betértek a pályaudvar várójába, ahol az automatából kólát akartak vásárolni. A bedobott pénz ellenére az automata – meghibásodás miatt – sem a kólát, sem a pénzt nem adta ki, ezért egyikük dühében ököllel az automata elejére ütött, amitől annak az eleje beszakadt. Ellenük a Veszprémi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt folytat büntetőeljárást.

 

Az ajkai rendőrök 3 főt fogtak el hétfőn egy körözési akció keretén belül, akik közül kettőt az Ajkai Városi Bíróság, egyet pedig a Pápa Városi Bíróság keresett. Kedden szintén 3 fő elfogását foganatosították az ajkaiak - egyikőjük ellen a Veszprém Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoport, másikuk ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság adott ki elfogató parancsot. A harmadik elfogott személy egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésével gyanúsítható.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.