Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Louis Armstrong Show

2012. augusztus 8. 18:10
A Zenélő udvar elnevezésű programsorozat keretén belül ma este nyolc órakor Dervalics Róbert zenekarával a világhírű énekes, Satchmo dalait szólaltatja meg.

A XX. század 20-as, 30-as, 40-es évei az amerikai swing, jazz és a dixieland aranykoraként is ismertek. A korszak meghatározó zenésze volt a világszerte népszerű Louis Armstrong, ‘Sachmo’. Dervalics Róbert a Magyar Honvédség Légierő Zenekarának tagjaként gyakran szólaltat meg Armstrong-dalokat, melyeket este nyolc órakor, a Dubniczay-palota udvarán kiváló, különleges előadásában élvezhet a közönség.

„Jómagam már kisgyermek korom óta csodálója, és hallgatója voltam ennek a korszaknak, és ennek a zenei műfajnak. Armstrong muzsikája és egyénisége már fiatal koromban lenyűgözött! Mindig is szerettem volna ebben a műfajban kipróbálni magam” – olvasható a zenekar honlapján. Hozzáteszi: „bízom és hiszek abban, hogy aki szereti a lendületes, vidám, ámde igényesen kidolgozott élő hangszeres swing és dixiland muzsikát, az mindenképpen jól fogja magát érezni a koncertjeinken."

A Louis Armstrong Show zenei korhűséggel vonultatja fel Satchmo minden korszakának a sajátosságait, és a kornak megfelelő öltözködési stílust is a színpadra állítja.

A zenekar tagjai:
Dervalics Róbert - ének, klarinét, szakszofon,
Murka István - jazzgitár, Csipszer Dániel - zongora,
Marton Zoltán - trombita, Horváth Attila - dobok,
Munkácsy András - basszusgitár

DÁTUM: 2012. augusztus 09., csütörtök 20:00
HELYSZÍN: Dubniczay-ház udvara
BELÉPŐDÍJ: 1000 Ft

Balassa Gergő
további cikkek
Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. ma 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.