Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ennyi tehetséget nem bír el a piac

2012. augusztus 10. 22:06
Pély Barna a Veszprémfest ideje alatt a városunkban nyaralt, pihenése zárásaként a United zenekarral adott koncertet az Óváros téren. Előtte beszélgettünk vele zenéről, tehetségkutatókról.

A veszprémi nyaralásra természetesen elkísérte párja, Galambos Dorina is, együtt néztek meg több nagy koncertet, de az Óváros téri programokra is gyakran ellátogattak. – Átadtam magam a finom boroknak és a zenének – foglalta össze a beszélgetésünket megelőző néhány nap programját Pély Barna. A 36 éves zenész elmondta, Dorina második otthonának tekinti a várost, megigézi a hangulata, az is megfordult a fejükben, hogy esetleg ideköltöznek.

– A United mellett aktívan dolgozom a rock-funky zenét játszó Pély Barna Trióban, amiben az angol nyelvű dalaimat dolgozzuk fel. Nem titkolt szándékom, hogy külföldi ismertséget szerezzünk. A két csapat nagyon jól kiegészíti egymást, s megértőek a zenész társaim – tudtuk meg az egyik tehetségkutató egykori zsűritagjától.

– Az első Megasztárt az a Tóth Vera nyerte meg, aki épp a United előtt lépett fel a fesztivál utolsó napján, mögötte pedig a tanítványaim zenéltek. Nagyon komoly erőfeszítésembe került, hogy a Vera ne essen ki az előválogatókon annak idején – emlékezett vissza Pély Barna, hozzátéve, a széria másik versenyzője, Galambos Dorina is fellépett a fesztiválon Mrs. Calumbo formációjával. A tehetségkutatókkal kapcsolatban még elmondta, szubjektív véleménye alapján az első három Megasztár volt a legjobb. Ezt a versenyt egyébként emberközelibbnek érzi, mint a konkurens csatornáét.

– Ennyi tehetséget nem bír el a piac, de úgyis lesznek újabb tehetségkutatók, mert profitot akarnak termelni, még akkor is, ha nem sikerül. Nem természetes időszakonként jönnek elő újabb előadó nemzedékek, a kereskedelmi tévék megerőszakolva, piacorientáltan diktálják a tempót. Megértem őket, de szerintem ez kinyírja a fiatalokat, csak a legkeményebbek maradhatnak fenn – osztotta meg őszintén véleményét.

Az esti koncerttel kapcsolatban pedig remekül látta előre, nagyszerű hangulat uralkodott az Óváros téren, s a fesztiválszervezők ígérete szerint, jövőre is a United zárja a programokat.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. ma 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. ma 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.