Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Gratulálunk! Ön nyert 3 milliót! / Vagy mégsem?

2008. október 1. 11:04
Az ébresztőóra minden reggel megcsörren, ám van, hogy különleges napra ébredünk. A karácsony óta nyúzott szőrös mamuszban csoszogva, köntösbe burkolózva, kezünkben gőzölgő kávéval indulunk postaládánk felé, hogy megtudjuk, aznap mit rejt a kis doboz... Reklámok, kuka. Szórólapok, kuka. Voilá! Egy személyre szóló boríték, majd a reggeli mellett... A falat azonban garantáltan torkunkon akad, amikor kiderül, megnyertük a főnyereményt: 3 millió magyar forintot, amit néhány napon belül arany színű bankkártya formájában emelhetünk diadalmasan a magasba.
Az üzenet fejlécében hangzatos név szerepel, a "Díjkiadási és -kiutalási részleg" biztos valami komoly vállalat még komolyabb belső osztálya lehet. Aztán felmerül a kérdés: "Nem játszottam semmin, akkor hogyan nyerhettem?" Hát, a Parapszichológiai Centenáriumi Központ bizonyára tudja ezt, ha ilyen levelet küld. Különben is, ez csak részletkérdés, ott van feketén-fehéren, 3 millió forint arra vár, hogy elköltsék.


De vajon kik ezek a hivatalos tanúk?

Itt az ideje tovább olvasni, hogyan is jutunk a szép összeghez. A biztonság kedvéért még kétszer nyomatékosítják, ez nem átverés, sok sok "IGAZOLVA" plecsnivel. Az eredményhez kétség nem fér, hivatalos és törvényszerű garanciát tartunk kezünkben.


Ez már biztos!


Kis pénzeszsákokkal díszítve...

Várjunk csak! Valami nem stimmel, szemüveget ki a tokból, nézzük mi ez a kis mütyür a lap alján. Így már látszik, szöveg akar lenni, de jobban járunk, ha mikroszkóp alatt vizsgáljuk:



Jobb nem is figyelni rá, olyan apró. A nagy, piros számok fentebb biztos hangsúlyosabbak, mint ez. Csak piszok a lap szélén. Lássuk mi van még a borítékban! Egy igazi expressz nyereményigénylő lap. Erre szükség lesz, ha nem ér oda 10 napon belül, elúszott a nyeremény.


Milyen rendesek, a milliós összeg mellé még ajándék kártyacsomagot is küldenek. Bár apróságnak tűnik, szép gesztus. Itt az ideje kitölteni és aláírni. Milyen jó, hogy csak pipálni kell a megfelelő helyen!


Kétezer-kilencszázhetvenöt plusz ezerkétszázkilencven gyorsított eljárásra, összesen 4265 forint. A küldeményhez a csekkeket is csatolták, bár azokon mintha más összeg szerepelne. Nem lényeg, mi az a 7200 forint a három millióhoz képest? Munka előtt irány a posta, de van még itt valami, egy kis maszat a papír alján. Még jó, hogy kéznél van a mikroszkóp.


Kipipálni nem lehet, akkor miért van ott?

Most akkor mi van? Nyert, utána kiderül, hogy talán mégse, de a biztonság kedvéért le is mond róla? Kezd értelmetlen lenni az egész. Ezek szerint azzal, hogy jelezzük igényünket a 3 millióra, egyúttal nyilatkozunk, hogy mégse. Nade mire való az ügyfélszolgálat? Mikroszkópot elő, jöhet a fecni, amin a tudnivalók és szabályzatok vannak feltüntetve. "Érdeklődni személyesen az ügyfélszolgálati irodában." Mégis hol ez az iroda? Cím sajnos nincs, de telefonszámot adtak, ideje tárcsázni.

Pesszimista hozzáállással, készüléket fülünkhöz tartva várjuk, hogy ne vegyék fel a telefont, azonban kellemes meglepetésként kedves női hang jelentkezik. A rövid üdvözlet után várja kérdéseinket, majd pillanatnyi csend után magyarázni kezdi, hogy és miként működik a dolog. Rendelés, fizetés, csekkek, pénz, pénz, pénz, de arról szó sincs, hogy miért is kéne lemondani a nyereményről. Lehet, hogy nem értette a kérdést. Előkeresi az említett szelvényt, a válasz azonban nem jön könnyen. Azt mondja, be kell karikázni, vagy nem kell bekarikázni. Szavaiból érezni, ő sem igazán tudja, mi a teendő. Feltüntetve nincs, a szabályzatban pedig nem hivatkoznak rá, így gyakorlatilag rájuk van bízva, hogy az igent nemként, vagy a nemet igenként értelmezik. Kedves olvasók, így lehet három milliót nyerni is, meg nem is.
Kocsis Sándor

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.