Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C

A hölgyeknél is útjára indul a labda

2012. augusztus 22. 21:48 // Forrás: veszpremfc.hu/vehir.hu
A megyeszékhely női labdarúgócsapata – immáron a Veszprém FC kötelékében – vasárnap a győri DAC Unió vendégeként kezdi meg szereplését a másodosztályban.

Mint arról már beszámoltunk, városunk női focicsapatának versenyeztetését 2012 júliusától a Veszprém FC biztosítja. A korábban Gizella VSE néven működő csapat az NB II 2012/13-as idényében így már a VFC kötelékében és nevén szerepel.

Laki Zoltán edző hölgykoszorúja augusztus 26-án (vasárnap) a győri DAC Unió otthonában debütál, míg a hazai bemutatkozásra egy héttel később, a Dorog ellen kerül sor.

A veszpremfc.hu a szezonkezdet apropójából az együttes csapatkapitányát és egyben technikai vezetőjét, Borbély Csillát kérdezte.

– Mikor láthatnak benneteket a sportszerető veszprémiek a bajnokság során hazai pályán?
– Az első fordulóban idegenben kezdünk a Győri DAC ellen vasárnap, hazai mérkőzésen szeptember 2-án 15 órakor mutatkozunk be az Erdész utcai műfüves pályán. Szeretnénk, ha a Dorog elleni találkozónkon minél nagyobb számban buzdítanánk bennünket a szurkolók, a mérkőzésekre történő belépés ingyenes.

– Mikor kezdtétek és hogyan sikerült a felkészülés?
– Július közepén kezdtük meg az edzéseket Laki Zoltán vezetőedző irányításával. Mivel a játékosaink közül nagyon sokan dolgoznak, ezért többen csak később tudtak bekapcsolódni a munkába, akik ott tudtak lenni, azok teljes erőbedobással végezték az edzéseket.


Borbély Csilla

– Mennyire alakult át a csapat a nyáron?
– Nagyjából egyben maradt a gárda, egyetlen meghatározó játékosunk távozott, az ő pótlása kívülről nem sikerült, így a jelenlegi keretnek kell kiharcolnia a célként kitűzött minél sikeresebb szereplést.Kik és hol csatlakozhatnak hozzátok, ha kedvet kapnak ehhez a sportághoz?Mindenkit szeretettel várunk, aki úgy érzi, hogy kedve van ehhez a játékhoz. A lényeg, hogy mindenki megtekintheti az edzéseinket és a mérkőzéseinket, s láthatja, hogy mire kell számítania. Szeretnénk, ha minél több helyi, illetve a régióban lakó lány vagy hölgy csatlakozna hozzánk.

– Milyen korosztályban indít csapatot a Veszprém FC a bajnokságban?
– A felnőtt csapat mellett az U-15-ös korosztályban neveztünk a bajnokságba, ők az un. keresztpályás küzdelmekben indulnak kuparendszerű lebonyolításban majd szeptemberben. Az U-15-ös csapatban az 1998-ban, illetve azt követően születettek játszhatnak, így ide várjuk a fiatalabb lányokat is!

– Hol és milyen módon vehetik fel veletek a kapcsolatot az érdeklődők?
– A csapatról folyamatosan jelentetünk meg információkat a www.veszpremfc.hu oldalon, s akik jelentkezni szeretnének hozzánk, azok az Erdész u. 1. szám alatt az edzéseken és a mérkőzéseken találkozhatnak velünk. Telefonon a +36-30/353-7809-es számon, míg e-mailen a bcs@veszpremfc.hu címen várjuk a jelentkezőket, érdeklődőket.


A Veszprém FC női labdarúgócsapatának 2012-es programja
Augusztus 26. (vasárnap) 13:00 DAC Unió (Győr)–Veszprém FC
Szeptember 2. (vasárnap) 15:00 Veszprém FC–Dorogi Diófa SE
Szeptember 8. (szombat) 14:00 Szigetvári Vasas–Veszprém FC
Szeptember 16. (vasárnap) 15:00 Veszprém FC–Győri ETO FC
Szeptember 23. (vasárnap) ? Pécsvárad Spartacus SE–Veszprém FC
Október 7. (vasárnap) 15:00 Veszprém FC–Pécsi Vasutas SK
Október 14. (szombat) 14:00 FTC–Veszprém FC
Október 21. (vasárnap) 15:00 Veszprém FC–Nagykanizsai TE 1866 MÁV
Október 28. (vasárnap) 13:00 Kecskeméti NLE–Veszprém FC

vehir.hu
további cikkek
Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója vármegyei foci Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója Az éllovas, bajnok Úrkút a negyedik helyezett Pápához látogat a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán. ma 6:02 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg vármegyei foci A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén. A bajnokság hajrája izgalmasnak ígérkezik, hiszen az első négy helyen álló együttest továbbra is mindössze hat pont válassza el egymástól. 2024. április 29. 10:05 Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. 2024. április 28. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.