Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Viszontválasz / Mazák kijelentette nincs köze az említett cégekhez

2008. október 2. 21:31
A közgyűlés szünetében reagáltak viszontválasszal a szocialisták Czaun János kistérség ügyit érintő nyilatkozatásra. Hartmann Ferenc frakcióvezető és Mazák György magyarázkodásnak tartják az alpolgármester válaszát a Veszprém Többcélú Kistérségi Társulás gazdasági bizottsági ülésén készült hangfelvételről. Mint mondták Czaun János nem a kritikákra reagált, hanem vádakat fogalmazott meg.

Mazák György, ahogy ő fogalmazott, büntetőjogi felelősségének tudatában kijelentette, nincs köze azokhoz a cégekhez, amelyek jelzőrendszeres segítségnyújtást végeznek a kistérségben. Sem tagja, sem tulajdonosa, sem alkalmazottja nem vagyok egyiknek sem – mondta a szocialista képviselő. Véleménye szerint az alpolgármester nem fogalmazott kellő szakszerűséggel, nem érti mire célzott a városvezető, amikor az elnöksége alatt működő szennyvíztársulásról beszélt. Nem tudom, milyen cégeket kell érteni a városának, illetve a kistérségnek dolgozók alatt. Az önkormányzati tulajdonú cégeket, a városházát őrző, vagy takarító cégeket, az utakat karbantartókat… - fogalmazott Mazák György. Állítja, összesen két gazdasági társaságban van kisebbségi érdekeltsége, s mindkettőt távol tartja a közbeszerzésektől. Ugyan ezen elvet képviseli az elnöksége alatt működő szennyvíztársulásnál is. A munkát elnyert nemzetközi és hazai vállalkozásokban nincs tulajdonrésze elmondása szerint. Úgy véli, ezt Czaun János is tudja, és ennek ellenére gyanúsítja. A képviselő továbbá kikérte magának azt a feltételezést, hogy az alpolgármester kocsijába kábítószert rejtenének, vagy számítógépére pornográf képeket töltenének.

Mint mondta, nem ők nem tudják feldolgozni a választási vereséget, hanem a Fidesz, amely párt rögtön a vesztett választás után csalást emlegetett és előrehozott választásokat követelt.

Az ellenzék dolga véleményük szerint, hogy rámutassanak a többség munkájának fogyatékosságaira, ennek része, hogy kritikával illessék a kistérségi polgármesterek az alpolgármester ténykedését. Jelentse ki Czaun János is, hogy nem nyújtott jogtalan előnyt Veszprém Fideszes önkormányzati képviselőjének, hogy megkaphassa a kistérség jogi képviseletét – szólított fel Mazák György, majd hozzátette, jó lenne tudni, hogy a Kistérségi Társulás elnöke vajon egyet ért-e az alpolgármester azon kijelentésével, hogy rendet kellett tenni a társulásban.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.