Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Parlagfüves területek légi felderítése Veszprém megyében

2012. augusztus 30. 9:47

Veszprém megyében – idén második alkalommal – a légi felderítést 2012. szeptember 3-tól végzi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a Földhivatalok munkatársaival.
A légi felderítés során a hatóságok helikopterről készítenek felvételeket a nehezen megközelíthető, nagykiterjedésű parlagfűvel fertőzött területekről úgy, hogy a fényképek a hivatalos eljárás elindításához és lefolytatásához is bizonyítékul szolgálnak.

A Veszprém megyét érintő légi felderítést a Veszprém Megyei Kormányhivatal koordinálja. A hivatal célja többek között, hogy növelje a jelenlegi hatósági eljárás hatékonyságát. A légi felderítés a folyamatban lévő földi bejárásokkal párhuzamosan történik, ám hatékonyabb annál. Az új módszerrel felmért parlagfűvel szennyezett területek használói, illetve tulajdonosai ellen – hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához – ugyanúgy hatósági eljárás indul. A légi felvételek alapján a Földhivatal jegyzőkönyvet vesz fel, a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki.

A légi felderítés megkezdése előtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal felhívja a földhasználók figyelmét, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket a területük gyommentesítése érdekében.

Küzdjünk együtt a parlagfű ellen!

Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény – és Talajvédelmi Igazgatósága 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.