Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

A hétvége a gyermekeké volt / fesztiváli hangulat Veszprémben

2008. október 5. 18:07
Amerre végigvonultak, taps, mosoly és fotózók-filmezők jelezték tetszésüket. Ez a 10. Veszprémi Játékok, melyen a hazaiakon kívül tucatnyi (jobbára kelet-európai) ország fiataljai mutatkoztak be. A fesztivál díjátadóján több mint húsz kategóriában vehették át a legjobbak elismerésüket. A városunkba látogató több mint ezer hat és huszonegy év közötti résztvevő az elmúlt négy napban mutatta be a zsűrinek és egymásnak, mit tudnak táncban, énekben és más műfajokban.
 A Vehír ott volt a legizgalmasabb eseményeken. Az alábbiakban a felvonulás képeit láthatják.









A fiatalokat városunk alpolgármestere, Czaun János köszöntötte az esti díjátadón: - Az elmúlt négy nap bebizonyította, hogy a művészet nem csak a felnőtteké, hanem a gyerekeké is. Ráadásul a művészet olyan, mint a szeretet: minél többet adunk belőle, annál gazdagabbak leszünk. Az elmúlt tíz év gazdagította Veszprémet. 20 ország 300 városából 9.000 gyerek járt nálunk. Köszönjük nektek ezt, és jó hazautat kívánok nektek. Ne felejtsétek el, hogy Veszprém mindig visszavár benneteket.
Idén 1300 körül van a hozzánk érkezett gyerekek száma - tudtuk meg a rendezvény főszervezőjétől, Domokos Józseftől - A legtöbben közülük magyarok, ők közel háromszázan vannak, ezek után Lengyelországból, Ukrajnából, Oroszországból, Bulgáriából valamint Kazahsztánból érkeztek a legnagyobb számban. Bolgár testvérvárosunk, Haszkovo fiataljait a város polgármestere is elkísérte, és érdekes történet, hogy a polgármester éppen a Veszprémi úton lakik otthon, míg én éppen a Haszkovó úton Veszprémben.






Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.