Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C

A megyei focirangadó következik

2012. szeptember 6. 15:25 // Forrás: Horváth Győző
A labdarúgó NB II Nyugati csoport őszi idényének 4. fordulójában szombaton (15:30) az ajkaiakat fogadja a Veszprém az Egyetemi Stadionban.

A hétvégi ellenfél az első fordulóban a csoport egyik bajnokesélyeseként emlegetett FC Tatabányát fogadta, s a találkozón 0:0-ás döntetlent ért el. A Veszprém FC legutóbb idegenben Gyirmóton szerepelt, ahol 4-2-es vereséget szenvedett a csoport másik bajnoki címre is esélyes gárdájával szemben. Ezen a mérkőzésen debütált kapunkban a Pakstól kölcsönben Veszprémbe került tehetséges kapus, Kiss Máté, hiszen sérülés miatt továbbra sem léphetett pályára Tarczy Pál.

Hevesi-Tóth és Homma azonban már rendelkezésére állhatott Vágó Attila vezetőedzőnek. A VFC jelenleg hetedik a tabellán, ellenfelük pedig a harmadik pozícióból várja az összecsapást. A két csapat legutóbbi veszprémi mérkőzésén Pothárn 15. percben szerzett találatával 1:0-ás vendég siker született, és tavasszal is a zöld-fehérek győztek ugyanilyen arányban, akkor Subicz volt eredményes az 54. percben.

– A nyáron kerültem Ajkára, de tisztában vagyok azzal, hogy a Veszprém FC elleni találkozók megyei rangadónak és igazi presztízs mérkőzésnek számít. Mindkét csapat egyértelmű célja, hogy a bajnokság végén az első ötben végezzen, így kiélezett csatára és nem mellesleg jó játékra számítok. Számunkra minden mérkőzésen a győzelem a cél, s játékosaimtól továbbra is alázatos futballt várok. Sajnos a ZTE elleni mérkőzésen megszerzett győzelem sokba került, hiszen Major és Pákai is sérülést szenvedett és Mihalecz is a maródiak listájára került. Kovács Zsolt pedig sajnálatos autóbalesete következtében műtéten esett át, így rájuk nem számíthatok. A Veszprém FC-t kimondottan jó csapatnak tartom, a szurkolók minden bizonnyal jól szórakoznak majd a mérkőzésen – fogalmazott Németh Zoltán, az ajkaiak edzője.


archív fotó (veszpremfc.hu)

– Ugyanaz a véleményem, mint az Ajka edzőjének, valóban megyei rangadóra kerül sor. Fontos megjegyeznem, hogy ez nem háború, hanem két csapat sportszerű mérkőzése, ahol a játékosok jó viszonyt ápolnak egymással. Ebből kifolyólag be akarják egymásnak bizonyítani, hogy ők a jobbak. Ez így van rendjén, ilyen mérkőzéseken nem számít a helyezés és a pontszám, mindig az adott időpontban meglévő forma. A meccsen az a csapat nyer, amelyik jobban akarja a győzelmet. Nekünk nagy szükségünk van a három pontra, hiszen ellenfelünkkel együtt ott szeretnénk lenni az egycsoportos NB II-ben. Mivel két megyei csapatról van szó, ezért biztos vagyok benne, hogy mindkét együttes a riválisai ellen is mindent megtesz azért, hogy jövőre is lehessen Ajka-Veszprém összecsapás a bajnokságban. Az Ajka tavaly is erős csapat volt, posztokra igazolva (Czanik, Kanta, Sowunmi) még erősebbek lettek. Számunkra ennek ellenére nincs más cél, mint megszerezni a három bajnoki pontot – húzta alá Vágó Attila, a VFC trénere.

A találkozó játékvezetője Farkas Ádám lesz, az asszisztensek Kelemen Attila és Kiss Zoltán, az ellenőri feladatokat pedig Bajkai János látja el.

Jegy- és bérletinformáció
A Veszprém FC hazai találkozóira szóló éves bérletek (14 mérkőzés) megvásárolhatók a Wartha Vince u. 3. szám alatti klubirodában, valamint a mérkőzések előtt a jegypénztárban 7.000.- Ft-os áron.

A belépőjegyek egységesen 700.- Ft-ba kerülnek, a hölgyek és a 14 alatti gyermekek térítésmentesen látogathatják a mérkőzéseket.

Labdarúgó NB II Nyugati csoport 4. forduló:
Szeptember 8. (szombat) 15:30
Veszprém FC–FC Ajka
Veszprém, Egyetemi Stadion

vehir.hu
további cikkek
Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója vármegyei foci Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója Az éllovas, bajnok Úrkút a negyedik helyezett Pápához látogat a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán. ma 6:02 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg vármegyei foci A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén. A bajnokság hajrája izgalmasnak ígérkezik, hiszen az első négy helyen álló együttest továbbra is mindössze hat pont válassza el egymástól. 2024. április 29. 10:05 Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. 2024. április 28. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.