Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Balatonfüreddel ismerkedhetett Berlin / programokat is kínáltak

2008. október 7. 15:40
A nagy nemzetközi tekintéllyel bíró berlini Reisemesse-Spandau turisztikai kiállításon Balatonfüred is megjelent.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület hároméves fennállása alatt egyre több helyen képviseli a várost a turisztikai piacon. Honlapjuk (www.balatonfured.info.hu) mindig friss információkkal szolgál, évek óta önálló standdal vesznek részt a tavaszi budapesti Utazás kiállításon, most pedig berlini barátaik, balatonfüredi lokálpatrióták (Rudolf és Magdolna Kruska) kezdeményezésére benevezett a Berlin-Spandau városrészben rendezett turisztikai vásárra, melyet szeptember 20-21-én tartottak a Mercedes Benz Niederlassung csarnokában. 


A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület képviseletében Budáné Bocsor Ágnes, a Tourinform iroda vezetője és Vászolyi György, a Csikós–Lovas udvar vezetője utazott ki Berlinbe, ahol immár 17. alkalommal rendezték meg ezt az egyre népszerűbb kiállítást. 

Íme néhány adat az ideiről:

Több mint 100 stand, 252 kiállítóval, 11.900 látogató. Vendégország: Japán. Vendég régió: Keleti-tenger vidéke (Travenmünde, Rügen-sziget)

Az egyesület standja (3x2 m-es egységstand) a csarnokban kapott helyet, de több kiállító az udvaron helyezkedett el. A standot egyesületi és balatonfüredi zászlóval, egyesületi roll-uppal, Balaton térképpel, kis magyar zászlókkal, s a magukkal kivitt balatoni borokkal díszítették.

Céljuk az volt, hogy a német közönséget, a berlinieket Magyarországra, Balatonfüredre csábítsák, illetve visszahívják.


Ennek érdekében számos kiadványt vittek Balatonfüredről, a Balatonról, a gyógyfürdőkről.

A kiállítás mindkét napján sok látogató volt, Balatonfüredet is számos érdeklődő kereste fel, akik közül többeket megszólítottak, ajánlottuk a várost, szolgáltatásokat. Sokan még nem jártak Magyarországon, mások nosztalgiával emlékeztek a régi balatoni nyaralásokra. Kihangsúlyozták, hogy azóta minden fejlődött, szépült, új létesítményekkel gyarapodott a város. A standdal szemben borkóstolót is tartottak.

Jellemző érdeklődési terület volt a gyógy-, a wellness turizmus, de keresték a magánszállásokat, térképek is.

A vásár rendezői előre kérték a kiállítókat, hogy ajánljanak fel tombola ajándékokat.

Az egyesület öt tombolát vitt (2 éjszaka szállás a balatonfüredi Silver Resort hotelben,

3 éjszaka szállás a pécselyi Csikós–Lovas udvarban, Badacsonyi Pincegazdaság díszcsomagolású borai, Vanyolai Sándor hajózási vállalkozó, 2x2 órás, 2-2 főre szóló sétahajózás a Balatonon.

A balatonfüredi nyereményeknek nagyon örültek a vendégek, elmondták, hogy biztosan eljönnek, és igénybe veszik.

Összességében elmondható, hogy sikeres, hasznos kiállításon vett részt Balatonfüred, és biztosan megnyertek a szervezők néhány berlinit a balatoni üdülésnek!

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.