Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

„Kék” híreink: eltűnt sofőrt keresnek / – százezer forint a nyomravezetőnek –

2008. október 7. 16:12 // Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, dr. Váradi Piroska sajtóreferens
A Balatonalmádi Rendőrkapitányságra augusztus 26-án feljelentés érkezett ismeretlen tettes ellen, miszerint egy almádi lakás garázsába augusztus 25-én a garázsajtó zárjának megfúrásával ismeretlen elkövető behatolt, majd az ott lévő páncélszekrényt eddig ismeretlen módszerrel kinyitotta, és onnan egy 12-es kaliberű, sörétes vadászpuskát, egy laptopot és 1.000.000 Ft készpénzt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár 1.500.000 Ft.
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A bűncselekmény során eltulajdonított 12-es kaliberű sörétes lőfegyver kb. 30-40 éves, szovjet Izs típusú, lapátcsövű, amely csak 1053-as tokszámmal rendelkezik. A lőfegyverrel együtt eltulajdonítottak 675 db, a fegyverhez való sörétes lőszert, valamint a fegyverhez tartozó – M. F. M. nevére kiállított – fegyvertartási engedélyt és vadászati engedélyt, továbbá egy vadászati jegyet és egy távcsövet.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság 100.000 Ft nyomravezetői díjat ajánlott fel annak a személynek, aki érdemleges információval szolgál az elkövetők, valamint az eltulajdonított készpénz, laptop és lőfegyver hollétét illetően.

– eltűnt férfit keres a rendőrség –

 A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálatot folytat Keller János eltűnése ügyében. Keller János Sándor balatonalmádi lakos ez év május 9-én Mosonmagyaróváron, a város szélén lévő Shell benzinkúton parkoló kamionból – ahol a pihenőidejét töltötte sofőr ismerősével – azzal, hogy WC-re kell mennie, ismeretlen helyre távozott, ezért bejelentést tettek eltűnése miatt.

Személyleírása: kb. 170 cm magas, nagyon vékony testalkatú, kreol bőrű. Kopaszodó, csak oldalt van haja, mely sötét színű, kissé őszes. Barna szemű, a fülei kissé elállóak, bajuszt, szakállat nem visel. Fülbevalót nem hord. Járása, mozgása normális. Tetoválása nincsen.

Eltűnésekor viselt ruházata: világosszürke színű, vékony melegítőnadrág, rövid ujjú, fehér póló, kék színű strandpapucs, felirat egyik ruhadarabon sincsen. Ékszereket, órát nem visel. Mobiltelefonnal nem rendelkezik.

Ha valaki információval rendelkezik Keller János Sándor hollétéről, úgy azt a 107-es, vagy a 112-es telefonszámon, illetve a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon (06-88-438-711) jelezze.

– hírek röviden –

Ismeretlen tettesek Kemenesszentpéteren, valamint Ihászon is betörtek egy-egy helyi italboltba. Péntekről szombatra (okt.04.) virradó éjszaka Pápán, a Huszár lakótelepen egy ajkai férfit hátulról ismeretlen személy megrúgott, a sértett ettől elesett eszméletét vesztette, majd miután magához tért észlelte, hogy mobiltelefonját, valamint 15.000 forint készpénzt eltulajdonítottak tőle. Vasárnap (okt.05.) Nemesszalók és Marcalgergelyi között ismeretlen tettes felgyújtott mintegy 1.000 db szalmabálát, melynek értéke 5.000.000 forint.

– tetten ért tolvajok –

Állampolgári bejelentés alapján érték tetten a tapolcai rendőrök azokat a tolvajokat, akik tegnap (október 06.) délután kíséreltek meg nyolc köbméter tűzifát eltulajdonítani Balatonhenye községtől nem messze. A fát szállító IFA teherautó tulajdonosa a kiérkező egyenruhásoknak elmondta, hogy a kapolcsi erdőből szállított fát egy kővágóörsi lakos megbízásából. A rendőrség végül négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben, akik elmondták, két teherautónyi fát loptak el közösen a kapolcsi erdőből. A fát a tapolcai rendőrök lefoglalták

Négy ismert kanizsai bűnöző akadt a rendőrök horgára Tapolcán az elmúlt hétvégén, akik egy Opel típusú személyautóban márkás italokat, kozmetikumokat, édességeket, valamint egyéb tárgyakat szállítottak, melyek eredetéről elszámolni nem tudtak.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.