Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

I. Vehir.hu Futógála – sport és szórakozás egyben

2012. szeptember 19. 10:28
Portálunk tulajdonosa, a Bakony-Balaton Média Kft. szeptember 29-én (szombaton) első ízben rendezi meg nagyszabású futógáláját, amely a testmozgást ötvözi a szórakozással.

– Mi adta az esemény alapötletét? – kérdeztük Rajki Tamás főszervezőt.
– A Bakony-Balaton Média Kft. mindig is fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást és az egészséges életmód népszerűsítését szolgáló programokat. Az ötlet azt követően született meg, hogy a sportszerető tulajdonos és baráti társasága felvetette, hogy az állatkerti futást fel kellene eleveníteni. A gondolatokat tettek követték, majd felvettük a kapcsolatot az állatkert vezetőségével, akikben rögtön partnerre találtunk és minden előkészületben segítségünkre siettek. Emellett a város is támogatásra méltónak ítélte meg a kezdeményezést.


Rajki Tamás

– Kijelenthető, hogy hagyományteremtő szándékkal hívják életre a rendezvényt?
– Cégünk filozófiájához igazodva a folyamatos fejlődés a célunk, így természetes, hogy hosszabb távon gondolkodunk a rendezvényben. Bár úgy vélem, hogy csak az első rendezvény tapasztalatait megvizsgálva szabad teljes bizonyossággal beszélni a hagyományteremtésről.

– A futógála elnevezés azt sugallja, hogy a testmozgás és az egészséges életmód kombinálható a kikapcsolódással, szórakozással.
– Így van! A programot úgy állítottuk össze Tóthné Stupián Anikó szakmai programszervezővel, hogy minden korosztály, minden érdeklődő sikerrel, pozitív élménnyel távozhasson a nap végén. Sőt, a város ezen a hétvégén rendezi a Szent Mihály-napi búcsút, amely szintén remekül ötvözhető programunkkal. Egy szép családi nap szervezhető szeptember 29-re, amely akár egy állatkerti sétával is összeköthető. Kell ennél kellemesebb hétvégi kikapcsolódás?

– Mire szeretnék felhívni a figyelmet?
– Az esemény célja, hogy fontos az egészségünk, a mozgás és a család. A sorrend persze nem biztos, hogy helyes, de ha ezeken a területeken "tükörbe tudunk nézni" önmagunkkal, akkor van értelme az ilyen programoknak. Mindenkit várunk, aki szeretne kapcsolódni egy kellemes rendezvényen, aki szereti és büszke városunk festői részeire vagy egyszerűen csak jól szeretné érezni magát.

– A mottó: Fuss történelmi útvonalon, a festői szép városunkban!
– A futás az állatkert rendezvényparkjából indul és bejárja a Betekints-völgyet, a Szerelem-szigetet, a Margit-romot. Minden veszprémit büszkeséggel tölt el a felújított városrész, amelyet minden létező módon népszerűsíteni kell.

Kovács Tamás és Minczér Albert személyében két olimpikonunk is rajthoz áll, ami nagyban emeli az esemény nívóját.
– Így van, sőt nagy megtiszteltetés, hogy Balogh Gábor korábbi olimpikon öttusázó vállalta a fővédnökséget. Ők mindannyian példaképek lehetnek a jövő nemzedéke előtt.

– Kikkel találkozhatnak az érdeklődők az iskolás, média, politikus, testnevelő váltókban?
– Csupa ismerőssel, hiszen Veszprém kis város, ahol szinte mindenki ismer mindenkit. Most lehetőség nyílik a sport oldaláról is megismerni egymást. A programot színesíti a futsal mérkőzéseinkről is ismert Angel Chearleeder's lányok látványos bemutatója. 


A részletes programról itt olvashat.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.