Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Járdákat javítanak, padok kerülnek a Kossuth utcára / – a Házgyári úti járda is elkészül –

2008. október 8. 17:12
Nemcsak a járművel, de a gyalogosan közlekedők is megtapasztalhatják: nemsokára újabb járdafelületeket koptathatunk a megyeszékhelyen. A városházán Debreczenyi János polgármester, Baumgartner Lajos képviselő, illetve a hivatal műszaki titkára, Horváth Zoltán mérnök tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Már elkezdődött annak a gyalogos tengelynek a javítása, amely az egykor Bástya nevet viselő áruház, valamint a vele szomszédos drogéria között van. Itt szinte mindig állt a csapadékvíz, nem kis bosszúságot okozva az arra járóknak. Az útszakasz kijavításával párhuzamosan a csapadékvíz elvezetéséről is gondoskodnak a kivitelezők (a munkálatok költségeit az önkormányzat fizeti, s jövő hét szerda-csütörtökre elkészülnek vele).

                                  

Hasonlóképp megújul egy másik útszakasz is az OTP és a Kossuth utca között. A városhoz méltó díszburkolat várja rövidesen a gyalogosokat.

Debreczenyi János a sajtó útján kéri a gyalogosok megértő türelmét a munkálatok idejére.

                

A város gyalogos közlekedés szempontjából neuralgikus pontja a Házgyári út. Itt gyakorlatilag csak szabálytalanul és balesetveszélyesen lehet közlekedni a bevásárlóközpont és a Continental gyára között. Az egyeztetések megtörténtek, október végéig befejeződik a közbeszerzési eljárás, s még a tél beállta előtt elkészülhet a járda (ennek költsége 13 millió forint).

Baumgartner Lajos elmondta, hogy a Kossuth Lajos utcai padokat rövidesen kicserélik kényelmes, új padokra (tizenöt érkezését várják a közeljövőben).

               

Ezek költsége (árukkal, lehelyezésükkel együtt) darabonként 150-180 ezer forint között lesz. A belvárosi rehabilitáció során átalakuló Kossuth utca ezáltal is komfortosabb lesz.

                                  

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.