Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Hild-díjat kapott Balatonfüred

2008. október 9. 11:57
Balatonfüredet és Gyulát javasolta idén Hild-díjra a Magyar Építőművészek Szövetsége. Füred részéről a kitüntetést dr. Bóka István, a város polgármestere vette át, csütörtökön délelőtt Kecskeméten. A Magyar Urbanisztikai Társaság 1968 óta Hild János-díjjal ismeri el a településfejlesztésben, illetve a településrendezésben kiemelkedő eredményt elérő települések munkáját. A Balaton északi parti fővárosa elsősorban a közterületek, a reformkori városrész megújításáért kapta az elismerést.

Balatonfüred rohamos fejlődésnek indult az elmúlt években, példaértékű amilyen dinamizmussal megújult szinte a teljes belvárosa. A kultúra és művészetek városában komoly hangsúlyt fektetnek a történelmi és kulturális hagyományok ápolására, ami az építészetben is megjelenik. A városfejlesztési stratégiai kialakításakor legfőbb szempontnak az elmúlt évszázadokban, évtizedekben megalapozott szellemi és épített örökség megőrzését és megújítását tekintették. A jövőben is arra törekednek, hogy a megvalósuló fejlesztések értékközpontú stratégiai mentén, annak megfelelő funkcionális és formai igényeknek megfelelően valósuljanak meg.

A Hild János díjat a Hild-díjas települések találkozóján adták át. Balatonfüredről a város főépítésze, András István tartott prezentációt.




Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.