Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A futáshoz csak elhatározás kell

2012. szeptember 29. 14:16
Gyönyörű környezetbe és sportolásra alkalmas időjárási körülmények között zajlott az I. Vehir.hu futógála szombaton délelőtt a Fejes-völgyben, amelyen még Celje városa is magas rangon képviseltette magát.


További fotók hamarosan!

Már a kilenc órára meghirdetett kezdéskor sokan érkeztek az állatkert főbejáratához, hogy a szabadban, egy kis futással töltsék a szombat délelőttjüket az I. Vehir.hu futógálához csatlakozva. Fiatalok és idősebbek egyaránt próbára tették magukat az előre meghirdetett versenyeken, a 2 km-es kocogó távon, a 8x500 méteres váltón, valamint az olimpiai futókkal megtűzdelt 5 km-es szakaszon.

A jelenlévőket az esemény fővédnöke, Balogh Gábor, a miniszterelnökség sportügyekért felelős tanácsadója köszöntötte. Kiemelte, egy ilyen festői környezet ideáli helyszín ahhoz, hogy az emberek mindennapi életvitelébe beépítsük a sportot, a futást, amihez nem kell különösebb előkészület, csak az elhatározás szükséges.

Elsőként a 2 km-es távra sorakoztak fel a versenyzők, amit Csejtei Gábor teljesített a leggyorsabban. Ezt követte a 8x500 méteres váltó futás, itt a közélet, a VEDAC, a Vetési, a Táncsics és Padányi versenyzői álltak a rajtvonalhoz. Természetesen a profi versenyzők sikerével zárult a futam, a vedacos Bodnár Botond, Cosentino Lucia, Horváth András, Tóth Lili, Mák Péter, Héjja Levente, Czaun Péter és Göncz Anna magasan verte a mezőnyt. A második helyen a Vetési válogatottja ért célba, a közélet képviselői (Porga Gyula, Balogh Gábor, Czaun János, Bortha László, Takács László, Pozeznik Janko – Celje város alpolgámestere, Tóthné Stupián Anikó és Rajki Tamás) a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A rövid pihenő után máris rajthoz álltak a történelmi versenyfutás résztvevői, akik az állatkert főbejáratától a Margit-romokig futottak, majd vissza, ami közel 5 km-t jelentett. Itt Minczér Albert teljesített a legjobban, őt Takács Dávid és Kovács Tamás követte, mindhárman a VEDAC sportolói.

Az ünnepélyes eredményhirdetésig az Angel Cheerleaders Team kötötte le a völgyben tartózkodók figyelmét. A díjakat Balogh Gábor, a miniszterelnökség sportügyekért felelős tanácsadója, Porga Gyula polgármester, valamint Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos adta át.

Rajki Tamás főszervező érdeklődésünkre elmondta, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Vehir.hu futógálát, s bízik benne, jövőre még többen vesznek részt az eseményen.
 

I. VEHIR.HU FUTÓGÁLA - EREDMÉNYEK

Senior férfi

1. Strommer László (Veszprémi Sportmászó Egyesület)
2. Szalay Zsolt
3. Gyimesi Károly

Senior női

1. Kovács Ida (VEDAC)
2. Szigeti Ildikó (Marathon TKE)
3. Róth Judit

Felnőtt férfi

1. Minczér Albert (VEDAC)
2. Takács Dávid (VEDAC)
3. Kovács Tamás (VEDAC)

Felnőtt női

1. Tóth Lívia (VEDAC)
2. Kiss Melinda
3. Enele Ilona

Junior fiú

1. Tóth Áron (VEDAC)
2. Szögi István (VEDAC)
3. Tulok Mátyás (VEDAC)

Junior lány

1. Kéri Bianka (VEDAC)
2. Somogyi Anett (VEDAC)
3. Birmann teodóra (VEDAC)

Serdülő fiú

1. Héjja Levente (VEDAC)
2. Horváth andrás (VEDAC)
3. Czaun Péter (VEDAC)

Serdülő lány

1. Bencsik Kamilla
2. Göncz Anna (VEDAC)
3. Tóth Lili (VEDAC)

Abszolút férfi

1. Minczért Albert (VEDAC)
2. Takács Dávid (VEDAC)
3. Kovács Tamás (VEDAC)

Abszolút női

1. Tóth Lívia (VEDAC)
2. Kovács Ida (VEDAC)
3. Kiss Melinda

A rendezvényről készült további fotók hamarosan elérhetők lesznek a Facebook.com/vehir oldalon is . Aki itt bejelöli magát a képeken, nyereménysorsoláson vesz részt.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
A sporttal népszerűsítették a honvédelmet katonaság A sporttal népszerűsítették a honvédelmet Idén is megszervezte a Veszprémi Toborzóiroda a hagyományos haditorna versenyét, amin a környék iskoláinak kamaszkorú diákjai mérhették össze képességeiket olyan területeken, amelyek a katonák hivatásában is fontosak. tegnap 15:01 Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Rekord részvétel mellett ért véget az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját lehetett megválasztani, immár negyedik alkalommal. A nagyközönség öt, döntőbe került útvonal egyikére adhatta le szavazatát. Az útvonalakon közösségi tekerések is voltak. tegnap 11:23 Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen. tegnap 9:36 Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség A jövőben új gazdaságpolitikára és új gazdasági megoldásokra is szükség lesz, ha gazdasági sikereket akarunk elérni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt. 2024. szeptember 30. 14:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.