Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Egy héten belül a bíróság elé került a rabló / – idős asszonyra támadt –

2008. október 9. 15:34
Idős, 85 éves asszony a sértettje annak a rablótámadásnak, amely október 3-án egy Pápa környéki településen történt. Az elkövető máris bíróság elé került.

A súlyos bűncselekmény áldozatát, egy 85 éves asszonyt felkereste egy falubéli ismerőse, aki nehéz anyagi körülményei miatt többször is nyugdíjasoknál vállalt alkalmi munkákból tartja fenn magát.

A férfi úgy vélte, hogy a közelmúltban az idős hölgy háza körül végzett tevékenységének ellenértékét nem kapta meg, ezért ennek kiegyenlítését követelte. A sértett ezt azzal utasította vissza, hogy nem rendelkezik elegendő készpénzzel. Ennek bizonyításaként pénztárcájának szűkös tartalmát is bemutatta a férfinek. Meggondolatlanul cselekedett, mert eközben előkerült egy tízezres címlet is, amit a férfi kitépett a sértett kezéből. Az asszony viszont szerette volna visszaszerezni pénzét, ám a támadó elvette a néni botját, s két ízben ütést mért a fejére, majd elmenekült a helyszínről.


Az idős asszony a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A soron kívül lefolytatott nyomozást követően a támadó már csütörtökön bíróság elé került.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.