Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Strandolók értékelték a strandokat / jövőre talán jobb lesz

2008. október 9. 16:00 // Forrás: Tiger Szabolcs
Megszülettek a Balaton-parti strandokat értékelő internetes szavazás eredményei. A Balatoni Turisztikai Szolgálat (BTSZ) által működtetett „Balatontipp.hu” oldalán már megtekinthetőek az értékelések, amely 46 strand és szabad strand különböző szempontú értékelését tartalmazza.

Bár jóval több fürdőhely található a tó körül, de csak azokat az értékeléseket vették figyelembe, ahol a beazonosítható szavazók száma meghaladta a 20 főt. A látogatók 10 szempont alapján értékelhettek, amely között szerepelt az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők tisztasága, az összesített ár-érték arány és az úszási lehetőség is.

                                                     

Az első három helyen a badacsonyi strand és a balatonboglári és balatonszemesi szabad strand végzett. A statisztika azt mutatja, hogy a 46 „versenyző” közül a második és harmadik helyezetten kívül a fizetős strandok nyújtják a jobb szolgáltatást, illetve az északi part fürdőit kedvelik többen a szavazók közül. Ezzel szemben az ár-érték arány szerinti első 10 helyet fele-fele arányban osztják fel a szabad és nem szabad strandok.

                                                        

A minősítés során a Keszthelyi Déli szabad strand kapta a legrosszabb eredményeket. Összességében viszont az mondható el, hogy a strandok szinte mindegyike 4 egész feletti értékelést kapott, és a teljes összesített átlag is 4,2 lett.

A BTSZ azért hozta létre ezt a minősítési sorrendet, hogy a nyaralás tervezgetése során az emberek rendelkezésre álljon a fürdőhelyekről egy olyan lista, amely a szolgáltatásokat ténylegesen igénybe vett látogatók véleményéből állt össze.

Jóllehet a strandolási szezonnak vége, mégis érdemes elgondolkodnia strandot működtetőnek, nyári szabadság helyszínét keresőnek egyaránt. Az pedig egészen bizonyosra vehető, hogy ki-ki okulhat a „pontozásos versenyen” elért helyezésén.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.