Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Árverési hirdetmény ingatlanra

2012. október 3. 15:50

A Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: MNV Zrt.) felhatalmazására

a Honvédelmi Minisztérium
(a továbbiakban: Árvereztető)

nyilvános árverés
keretében értékesíteni kívánja a Magyar Állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő alábbi ingatlant
(a továbbiakban: Ingatlan): 

Ingatlan-nyilvántartási adatok, hrsz., cím, megnevezés: 
Veszprém 2358/10 hrsz.-ú,
8200 Veszprém, Jutasi út,
„kivett iroda, udvar” 

Kikiáltási ár nettó (Ft) 
209 100 000

Terhek, egyéb fontos információk
2 db vezetékjog terheli

Árverési biztosíték és licitlépcső nettó (Ft)
5 000 000

Megtekintés időpontja
2012. 09. 24. 14:00-16:00
2012. 10. 01. 10:00-12:00

Árverés helye és ideje
8200 Veszprém, Jókai u. 31-33.
2012. 10. 24. 11:00

Az Ingatlan árverési biztosítékának és a licitlépcső mértékének az összege megegyezik, az összegek fent  megtalálhatóak.

Az árverési biztosíték összegét az ajánlattevőnek úgy kell átutalnia az MNV Zrt. – MÁK 10032000-01501504 számú – letéti számlájára, hogy a jóváírás legkésőbb az árverés időpontja előtti napon megtörténjen. Az átutalási megbízáson a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a település nevét és az Ingatlan helyrajzi számát. Az árverési biztosíték készpénzben nem fizethető be!
Az Ingatlan 1/1 tulajdoni hányada kerül értékesítésre. Az Ingatlan értékesítése az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 88. § (1) bekezdés a) pontja alapján 27%-os általános forgalmi adóval terhelt.

A licitálás nettó összegen történik. A nyertesnek nyilatkoznia kell az árverést követően, hogy adóalanynak minősül-e, illetve áfafizetésre kötelezhető-e. Ezen utóbbi nyilatkozattól függően kerül meghatározásra az adásvételi szerződésben a vételár nettó, illetve bruttó formában, valamint a számla kiállítása is ehhez fog igazodni.

Az Ingatlan a táblázatban megjelölt megjegyzések (illetve a HM vagyonkezelői joga) kivételével per-, teher- és igénymentes.
Az Ingatlan legfontosabb ingatlan-nyilvántartási és egyéb adatait, valamint az Ingatlanról készített fényképfelvételeket tartalmazó tájékoztatót az érdeklődők az alábbi internetes elérhetőségeken tekinthetik meg:
MNV Zrt.: www.mnv.hu/felso_menu/uzleti/tovabbiuzletilehetosegek
HM: www.kormany.hu/hu/honvedelmi-miniszterium/hirek/ingatlanertekesites
HM EI Zrt.: www.hmingatlanok.hu/tajekoztatok

Az árverésen árverezőként csak az vehet részt, aki az árverésre jelentkezés során az árverési feltételeket tartalmazó külön Nyilatkozatokat, amelyek a Hirdetményben rögzített feltételeket tartalmazzák (hiánytalanul kitöltve és aláírva) átadja Árvereztető részére. Az üres nyilatkozatok az árverés helyszínén az árverést megelőzően átvehetőek, illetve az alábbi linken letölthetőek: www.hmingatlanok.hu/letoltesek

A szerződéskötésre jogosult nem természetes személynek (vevőnek) az adásvételi szerződésben nyilatkoznia kell arról, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvt.) 3. § (1) bekezdése szerinti átlátható szervezetnek minősül, és így részére a nemzeti vagyonnak minősülő Ingatlan tulajdonjoga az Nvt. 13. § (2) bekezdése értelmében átruházható. Amennyiben e nyilatkozat nem felel meg a valóságnak, az az adásvételi szerződés semmisségét vonja maga után.

Az árverés időpontja, helyszíne: jelen árverési hirdetmény táblázata szerint
Az árverésre jelentkezés helye: az árverés helyszíne
Az árverésre jelentkezés ideje: az árverés napján 1000 órától 1100 óráig
Az árverésre jelentkezés módja: személyesen vagy képviselő útján

Az árveréssel kapcsolatosan a lebonyolítás és az értékesítésre kerülő Ingatlan vonatkozásában további információ kérhető a HM EI Zrt.-nél [cím: 1101 Budapest, Salgótarjáni út 18., ügyintéző neve: dr. Antal Péter, telefonszáma: +36 (1) 431-2900/917].

Honvédelmi Minisztérium  

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.