Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Újabb idősek otthona építését tervezi Ajka vezetése / központban az idősek megsegítése

2008. október 10. 16:07 // Forrás: KDRFT sajtóreferens, Kálóczi Beáta
Mindannyiunk közös érdeke, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások által régiónk települései minél élhetőbbek és komfortosabbak legyenek ― fogalmazott a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója azon az ünnepségen, melyet az ajkai Időskorúak Gondozóháza akadálymentesítésének átadása alkalmából rendeztek.
bri; mso-font-alt:"Century Gothic"; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} @font-face {font-family:"Century Gothic"; panose-1:2 11 5 2 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Kovács Tamás elmondta, a KDOP „Utólagos akadálymentesítés támogatása” pályázaton régiónkban 39 nyertes született, a pályázók összesen 409 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatáshoz jutottak.

Az ajkai Időskorúak Gondozóházának akadálymentesítésére 9,6 millió forintot nyert az önkormányzat ezen pályázat keretében, a beruházás összértéke pedig meghaladja a 10 millió forintot. Az ügyvezető igazgató szerint a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy mind az idősek, mind a fogyatékkal élők könnyebben érhessék el és vehessék igénybe a létesítmény szolgáltatásait.

Kovács Tamás hozzátette: Ajka kimagaslóan jól teljesített a támogatási rendszerek tekintetében. 2007-2008-ban több mint 468 millió forint összegű támogatást nyert el a város belterületi utak felújítására valamint közoktatási infrastruktúra fejlesztésre.

Ajkán ez a 210. közlekedési létesítmény, melyet az utóbbi évek fejlesztéseként átadnak a városban ― kezdte köszöntőjét a település polgármestere. Schwartz Béla kiemelte, Ajkán figyelnek a közlekedésre éppúgy, ahogy az idősekre is. Számos közintézmény ― többek között a művelődési ház, a kórház, a rendelőintézet ― akadálymentesítését oldották meg az elmúlt időszakban, és azt is tudják, mennyi van még hátra. A polgármester szerint a város vezetése szívesen vállalja az idősek ellátásának feladatát, többek között ezért is tervezik a jövőben egy újabb idősek otthona építését.

A köszöntőket követően a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Ajka város polgármestere szalagátvágással hivatalosan is átadta az európai uniós támogatással megvalósult ajkai beruházást.

A létesítmény bejárása során Kleinhaus Terézia, a gondozóházat működtető Családsegítő és Gondozási Központ vezetője arról tájékoztatta a vendégeket, hogy az intézmény húsz, átmenetileg gondozásra szoruló személy számára nyújt ellátást. A projekt keretében az épület teljes akadálymentesítése valósult meg. A gondozóház mellett 4 parkolóhely létesült, a fő- és hátsó bejáratnál rámpa segíti mostantól a közlekedést. Az épületen belül többek között Braille-írással ellátott információs táblák valamint akadálymentesített vizesblokkokat alakítottak ki.

 

Zatkalik András
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.