2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Novothny öt évig Nápolyban!

2012. október 10. 15:24
A veszprémi nevelésű labdarúgó, Novothny Soma ötéves szerződést kötött az olasz élvonalban szereplő Napolival.

A VFC USE-ban nevelkedett, majd a Veszprém FC felnőtt csapatában tizenhárom meccsen kilenc gólt jegyző csatár az év elején kölcsönbe került a dél olasz klubhoz. Az előző kiírásban a Bajnokok Ligájában, idén pedig az Európa ligában szereplő nagy múltú egyesület az utánpótlás (Primavera) bajnokságban számított a 18 esztendős játékosra, aki az első hét mérkőzésén hat gólt szerzett, az új idényben pedig hat meccsen négy alkalommal volt eredményes.


Novothny (a kép jobb oldalán) ünnepli a Grosseto ellen szerzett gólját - Fotó: zimbio.com

Novothny aztán a nyári felkészülés során több meccsen is lehetőséget kapott a felnőttek között, sőt, a Grosseto elleni találkozón eredményesnek is bizonyult.

A támadó már ekkor elkötelezte magát három évre a klubhoz. A Nemzeti Sport Online értesülése szerint azonban az akkori megállapodást a napokban újabb kettővel megtoldották, ami arra utal, hogy a patinás gárdának komoly tervei vannak a tehetséggel.

A 2012/13-as idényben nagy valószínűséggel még a Primavera-csapatban számolnak a magyar focistával, de az is előfordulhat, hogy kölcsönjátékosként valamelyik másodosztályú klubhoz kerül.

vehir.hu

További cikkek

Visszavonult a VLS gyúrója, Bakonyi Róbert
Visszavonult a VLS gyúrója, Bakonyi Róbert
A labdarúgás szolgálatában töltött több mint húsz esztendő után Bakonyi Róbert, a Practical VLS gyúrója úgy döntött, immár az unokái mellett a helye. A lelkiismeretes szakember könnyek között búcsúzott egykori kollégáitól, barátaitól, mégis úgy gondolja, muszáj volt meghoznia ezt a döntést.
Marco Rossi: a csapategység a magyar válogatott legnagyobb erőssége
Marco Rossi: a csapategység a magyar válogatott legnagyobb erőssége
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai kiváló képességekkel rendelkeznek, de az együttes legnagyobb erősségének a csapategységet tartja.
A magyarok a 37. helyre léptek előre, Brazília maradt az élen
A magyarok a 37. helyre léptek előre, Brazília maradt az élen
A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.
Újabb rekordot hozó sporttörténelmi mérkőzést közvetített az M4 Sport
Újabb rekordot hozó sporttörténelmi mérkőzést közvetített az M4 Sport
Minden várakozást felülmúló eredményt hozott a kedd esti angol-magyar Nemzetek Ligája-mérkőzés: a magyar labdarúgó-válogatott sporttörténelmi négygólos győzelmét közel 850 ezren követték a közmédia sportcsatornáján - közölte szerdán az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.
Rossi: csapatként szenvedtünk és küzdöttünk
Rossi: csapatként szenvedtünk és küzdöttünk
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai csapatként, közösen szenvedtek és küzdöttek az angolok otthonában kedd este 4-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen.