2023. június 6.
//
Norbert névnap

Bemutatkoztak a bloggerek

2008. április 17. 16:03
Veszprém városának meghatározó értelmiségi köre új szerepkörben mutatkozott be. Az internetes napló írása új kihívást jelent mind a blogger, mind pedig a beíró számára. A Vehír internetes hírportál ma újabb arcát mutatta meg a megjelent megyei és városi újságíróknak.
A mai napon a Völgyikút Étteremben mutatkoztak be a hírportál  bloggerei: dr. Bősze Ferenc ügyvéd, Géczi János egyetemi tanár, költő-író, Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgató-rendezője, Oláh Miklós szociológus, Sebő József tanár-író és Fenyvesi Ottó író-költő. Füssy Angéla főszerkesztő szerint az internetes napló írása egyfajta modern párbeszédet gerjeszt a mindennapokban, ezért külön öröm a Vehír számára, hogy az illusztris vendégek elfogadták a felkérést. Géczi János költő szerint ez az újfajta kommunikációs eszköz is segíthet a különböző generációk és társadalmi rétegek párbeszédének elősegítésében. Valóban, az internetes naplóbejegyzések generálják a kulturális, művészeti, társadalmi problémák felszínre kerülését, de nem csak felszínes formában - fejezte be gondolatát a költő. A bemutatott értelmiségiek csoportja örömmel vállalta a számukra sem kis kihívást jelentő feladatot.


Beke G. László

További cikkek

Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.