Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
15°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
15°C

Átszakítanák a gátakat a futsalosok

2012. október 28. 18:41
Több mint egy hónap elteltével ismét hazai pályán szerepel az 1. Futsal Club Veszprém, amely hétfőn (18:30) a Cső-Montage gárdáját fogadja az NB I-ben.

Két döntetlennel kezdtek az újonc veszprémiek a futsal élvonalban, ezt követően azonban megtorpantak, s zsinórban négy alkalommal is kikaptak. A sereghajtó FCV hétfőn a tabella utolsó előtti helyén álló, egy győzelem mellett hat vereséget számláló Cső-Montage együttese ellen javíthat a Március 15. utcai sportcsarnokban.

– Jól sikerült a felkészülésünk, majd két döntetlennel kezdtünk, ekkor azonban elvesztettük a fonalat. Lényegesen jobbak az ellenfelek, mint egy osztállyal lejjebb, így kiderült, hogy az a játék és iram, amit tavaly nyújtottunk, itt már nem elég. Gyorsaságban, labdabiztosságban és helyzetkihasználásban várok előrelépést a fiúktól, mert eddig nagyon kevés gólt rúgtunk. Emellett mindenkinek hozzá kell tenni a szükséges pluszt a csapat teljesítményhez, amely a győzelemhez vezethet – fogalmazott Németh Gábor, aki úgy véli, az első győzelem átszakíthatná a lelki gátakat, amely után megkezdhetnék a felkapaszkodást..

A Veszprém vezetőedzője kiemelte, hogy a zsinórban elszenvedett négy verség természetesen megviselte a játékosait, azonban ez nem bomlasztotta a csapatszellemet, tanítványai hozzáállásával továbbra sincs gond.

Meglehetősen „szellős” volt a versenyprogram az elmúlt időszakban, a bakonyiaknak a hétfői lesz a második mérkőzése októberben. Igaz, a tabellán elfoglalt helyezések alapján ez kiemelt jelentőséggel bír.

– Az elmúlt időszakot annak szenteltük, hogy minél jobban felépítsük azt a csapatot, amely eséllyel veszi fel a versenyt a riválisokkal szemben. Nagy újdonságra azonban nem kell számítani. Továbbra is ragaszkodunk a korábban kidolgozott stratégiához: stabil védekezésből gyors kontratámadásokkal kívánunk operálni. Ennek működnie kell, hiszen megvannak hozzá a megfelelő képességű labdarúgóink – húzta alá a tréner, aki szerint bőven van még lehetőség a javításra..

– Mindössze hat meccsen vagyunk túl, s meglehetősen tömör a mezőny, így nem kell még a vészharangokat kongatni. Minden meccset szeretnénk nyerni, de a most következő találkozó különös jelentőséggel bír, annak tükrében, hogy az ellenfél éppen bennünket előz meg a tabellán – húzta alá a szakember, majd elmondta: a Cső-Montage a rekordbajnok, amelynek a mieinknél lényegesen nagyobb  tapasztalattal bír ebben a sportágban.

Futsal NB I, 8. forduló:
Október 29. (hétfő) 18:30
1. Futsal Club Veszprém–Üllő FC Cső-Montage
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Tíz másodpercen múlt a bravúr 1. Futsal Club Veszprém Tíz másodpercen múlt a bravúr A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. 2024. május 6. 20:30 Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő 1. Futsal Club Veszprém Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő Idénybeli utolsó hazai bajnokiján sima, 6-1-es vereséget szenvedett a bajnok, listavezető Haladás ellen a Veszprém a férfi futsal NB I felsőházi rájátszásában. Ezzel biztossá vált, hogy idén nem játszhatnak éremért a bakonyiak. 2024. április 26. 20:59 Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! 1. Futsal Club Veszprém Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! Alázatot, szenvedélyt, győzni akarást, bizonyítási vágyat, szívvel-lélekkel való küzdelmet vár játékosaitól a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a címvédő, éllovas Haladás ellen pénteken (kezdés: 18.30) az NB I felsőházi rájátszásának utolsó hazai meccsén. 2024. április 25. 16:12 Esélyt sem adott a Berettyóújfalu a Veszprémnek 1. Futsal Club Veszprém Esélyt sem adott a Berettyóújfalu a Veszprémnek A veszprémi futsalcsapat súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett a Berettyóújfalu otthonában hétfőn az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásában. 2024. április 22. 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.