Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Lezárult a Bringázz a munkába! kampány őszi fordulója: / 8000 tekerő ember, 140 tonna széndioxiddal kevesebb

2008. október 15. 14:39 // Forrás: KvVm Sajtóiroda
A „Hadd lássa a főnök, hogy hajtasz!” felhívásra 1644 cég 8000 munkatársa indult el biciklivel a munkába a négyhetes kampány alatt. A játék célja az volt, hogy minél több ember pattanjon nyeregbe, és a munkáltatókat is kerékpáros barát szemléletre ösztönözze.

A szervezők a mostani fordulót az eddigi legsikeresebb „Bringázz a munkába” kampánynak nevezik. Tavaly ilyenkor még csak kétezren, az előző, tavaszi fordulóba pedig több mint hatezren kapcsolódtak be. A rekordszámú 8000 regisztrált résztvevő mellett az összesen megtett út hossza is rekordszámba megy: a letekert 737.699 km közel annyi, mint a Föld-Hold távolsága oda-vissza. A szervezők kalkulációi szerint ezalatt a résztvevők több mint 16 millió kalóriát égettek el, és 15,5 millió forintnyi benzinpénzt spóroltak meg.

„A legfontosabb cél, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpározás előnyeire: segít a légszennyezés és a zajterhelés csökkentésében, mérsékli az üzemanyag felhasználást és a széndioxid kibocsátást, ezen kívül segít megőrizni az egészséget és javítja a munkakedvet is”  – hangsúlyozta a kampányt szeptember közepén elindító Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A ma 16.30-kor a Millenáris Velodromban (XIV. Szabó József u. 3.) kezdődő kampányzárón díjat kapnak a legmagasabb létszámaránnyal résztvevő cégek, akik vetélkedőn is összemérhetik tudásukat. A műsort Novák Péter vezeti, a díjakat László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke és Bodor Ádám, az Európai Kerékpáros Szövetség alelnöke adja át.

Kerékpárbarát munkahely kialakítására uniós források is rendelkezésre állnak. Cégek, non-profit szervezetek és költségvetési intézmények is pályázhatnak a KEOP „Fenntartható életmód és fogyasztás” keretéből. Kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó építésére 1 és 10 millió forint közötti összegre lehet pályázni a 300 millió forintos keretösszegből az év végéig.

Uniós és kormányzati forrásból 2007 és 2013 között összesen 56 milliárd forint jut közel 2000 kilométer kerékpárút és kerékpársáv kialakítására. Ebből eddig 10,9 milliárdot ítéltek oda több mint 400 kilométernyi kerékpáros projekt megvalósítására. A századik kilométer kerékpárutat nemrég adták át Dunabogdányban.

Zatkalik András
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.