Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Megszületett az első futsal-győzelem!

2012. november 5. 20:44 // Forrás: futsalveszprem.hu
Az újonc veszprémiek bravúros, 7–5-ös győzelmet arattak a Debrecen vendégeként az első osztályú futsal-bajnokság hétfői meccsén.

A hosszú út után egy alapos (testi és lelki) masszírozáson esett a csapat Görgics Kálmán jóvoltából, így megfelelő állapotban kezdhette a mérkőzés. A teljes találkozó alatt az elszántság és a küzdelem látszott a fiúk szemében, ami a 11. percben Bakay találatával érett góllá. Nem állt meg a vendégcsapat, amely masszív védekezéséből tovább veszélyeztette a DEAC kapuját, sőt a 13. percben Bényi kettőre növelte a különbséget. A nagy akarásban – némi bírói segítséggel – a 14. percben összegyűlt a veszprémiek öt szabálytalansága, a hazaiak így egyenlíteni tudtak két tízméteresből, sőt az elő félidő végén már a hazaiaknál volt az előny, amely meg is maradt a szünetig.


archív fotó

A lelkes bakonyi szurkolók – akiknek Debrecen se volt távolság – mégis úgy látták, hogy továbbra is ezzel a hozzáállással meg lehet fordítani a mérkőzést.

Szerencsére a játékosok is így gondolták és nagy elánnal folytatódott az izgalmas mérkőzés, melyet Kozma Mihály (volt szövetségi edző) is megtekintett. A 27. percben láthatta ő is, ahogy Bakay beadása után Vas higgadtan passzolt a kapuba. Erre még tudott válaszolni a DEAC a 32. percben, de Vas ismét minket jutatott előnyhöz. A csapat ekkor már kezdte elhinni, hogy „meglehet” a mérkőzés. A lélektani előnyt kihasználva Finta – régi önmagát idézve – a felső sarokba vágta a labdát. Sőt, Hazuga is betalált egy szögletvariáció után. A hazaiak kapuscserével próbálkoztak, amelyet kihasználva Finta labdaszerzés után higgadtan tovább növelte az előnyt. A 39. percben még szereztek egy találatot a hajdúságiak, ám az FCV az utolsó percben hősiesen védekezve megszerezte története első győzelmét az NB I-ben.

Jövő hétfőn (18:30) a hazai futsal legjobb csapata a Győr látogat a Március 15. utcai sportcsarnokba. A Veszprém a Berettyóújfalu elleni találkozóhoz hasonlóan ismét a tét súlya nélkül mutathatja meg, hogy nem érdemtelenül szerepelünk a legmagasabb osztályban.

Futsal NB I, 9. forduló:
DEAC Futsal Club–1. Futsal Club Veszprém 5–7 (3–2)
Debrecen, vezette: Viczián.
Debrecen: Katona – Fekete, Varga D., Nagy I., Fábri. Csere: Varga Z. (kapus), Berecz, Gyügyei, Pallai, Sánta, Kövér. Vezetőedző: Darányi Antal.
Veszprém Kasza – Bényi, Tar, Hazuga, Szabadfi. Csere: Sárdi (kapus), Pálfi, Finta, Bakay, Vas, Marosvölgyi, Weisz. Vezetőedző: Németh Gábor:
Gólszerzők. Fekete (14., 16., 32.), Berecz (18.), Fábri (39.), ill. Bakay (11.), Bényi (13.), Vas (27., 32.), Finta (33., 37.), Hazuga (37.)

Forrás: futsalveszprem.hu

vehir.hu
további cikkek
Tíz másodpercen múlt a bravúr 1. Futsal Club Veszprém Tíz másodpercen múlt a bravúr A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. 2024. május 6. 20:30 Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő 1. Futsal Club Veszprém Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő Idénybeli utolsó hazai bajnokiján sima, 6-1-es vereséget szenvedett a bajnok, listavezető Haladás ellen a Veszprém a férfi futsal NB I felsőházi rájátszásában. Ezzel biztossá vált, hogy idén nem játszhatnak éremért a bakonyiak. 2024. április 26. 20:59 Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! 1. Futsal Club Veszprém Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! Alázatot, szenvedélyt, győzni akarást, bizonyítási vágyat, szívvel-lélekkel való küzdelmet vár játékosaitól a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a címvédő, éllovas Haladás ellen pénteken (kezdés: 18.30) az NB I felsőházi rájátszásának utolsó hazai meccsén. 2024. április 25. 16:12 Esélyt sem adott a Berettyóújfalu a Veszprémnek 1. Futsal Club Veszprém Esélyt sem adott a Berettyóújfalu a Veszprémnek A veszprémi futsalcsapat súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett a Berettyóújfalu otthonában hétfőn az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásában. 2024. április 22. 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.