Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Díjat nyert a Séd-völgyi rehabilitáció

2012. november 13. 15:49
Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége „Acélvirág díjat” adományozott Veszprémnek „azon példamutató szakszerű munkáért, amit a településen átfolyó Séd patak mentén végeztek. A völgyben a természeti elemek, a játszó, a pihenő, a sétáló és a történelmi emlékhelyek építményei, maradványai művészi összhangban, együtt élve a táj értékeit növelik.” – ismertette a Virágos Magyarországért verseny eredményét Brányi Mária sajtótájékoztató keretében kedden. Az elismerést múlt pénteken vehette át az alpolgármester a Hévízen tartott ünnepélyes díjkiosztón.

Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált – mutatott rá Brányi Mária. Hozzátette, a megújuló belváros a következő években méltó lehet a Virágos Magyarországért verseny fődíjára is város kategóriában, amit egyébként idén Hévíz nyert el, faluként pedig Csopak győzedelmeskedett. Országszerte közel háromszáz település nevezett.

Brányi Mária úgy fogalmazott, az épített környezet a természeti adottságokkal kiegészülve, széles lakossági összefogással további sikereket érhetünk el ezen a megmérettetésen.

Tavaly a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.