Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Díjat nyert a Séd-völgyi rehabilitáció

2012. november 13. 15:49
Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége „Acélvirág díjat” adományozott Veszprémnek „azon példamutató szakszerű munkáért, amit a településen átfolyó Séd patak mentén végeztek. A völgyben a természeti elemek, a játszó, a pihenő, a sétáló és a történelmi emlékhelyek építményei, maradványai művészi összhangban, együtt élve a táj értékeit növelik.” – ismertette a Virágos Magyarországért verseny eredményét Brányi Mária sajtótájékoztató keretében kedden. Az elismerést múlt pénteken vehette át az alpolgármester a Hévízen tartott ünnepélyes díjkiosztón.

Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált – mutatott rá Brányi Mária. Hozzátette, a megújuló belváros a következő években méltó lehet a Virágos Magyarországért verseny fődíjára is város kategóriában, amit egyébként idén Hévíz nyert el, faluként pedig Csopak győzedelmeskedett. Országszerte közel háromszáz település nevezett.

Brányi Mária úgy fogalmazott, az épített környezet a természeti adottságokkal kiegészülve, széles lakossági összefogással további sikereket érhetünk el ezen a megmérettetésen.

Tavaly a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.