Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csak semmi pánik!

2012. november 16. 9:53 // Forrás: rangado.hu
Szabó Zsolt a rangado.hu-nak adott interjújában elmondta, a kudarcok időszakában sem volt válság a VFC-nél, mert tudták, mire képesek.

Két meccs, négy gól. Igazán impozáns eredményességi mutatóval segítette csapatát az elmúlt két fordulóban Szabó Zsolt.

Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Veszprém FC támadója a Baja (9-1) és a Csákvár (3-0) ellen is duplázott, így összességében már nyolc gólnál jár, amivel holtversenyben a második helyen áll a mesterlövészek között. A bakonyiak a tabella hatodik helyén tanyáznak, de a továbbiakban is kőkemény küzdelem vár rájuk az egycsoportos másodosztályba kerülésért folytatott harcban. A 26 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyon nehéz meccsre készülnek Kozármislenyben is, de mivel jó formában vannak, bíznak a három pont megszerzésében.

– A mutatott játék és az eredmények alapján egyenesbe jött a Veszprém...
– Kellett az elején egy kis idő és néhány meccs, hogy összeálljon a csapat, hiszen sok új játékos érkezett a nyáron, köztük én is. Öt mérkőzés óta veretlenek vagyunk, és ahogy jönnek a meccsek, egyre jobb a formánk, és immár jól is játszunk – vélekedett Szabó Zsolt.


Szabó Zsolt (fotó: veszpremfc.hu)

– A bajai kilenc-egyes siker emlékezetes momentuma lehetett az ősznek!
– Az biztos! Felnőtt szinten még én sem játszottam ilyen meccsen, ahol az egyik csapat kilenc gólt rúgott. Volt egy-két helyzetünk, ami kimaradt, de az elején egyből sikerült betalálnunk, majd kontrából rúgtunk még kettőt. Szinte minden bejött, az ellenfél pedig szétesett. Próbáltak előremenni, lelkesek voltak, próbáltak szépíteni az eredményen, de ez rosszul sült el számukra.

– A remek sorozatuk a Csákvár ellen is folytatódott.
– A mi szempontunkból kicsit nehezebbre számítottunk, hiszen elég kiegyenlített a mezőny, és ugyanannyi pontjuk volt a vendégeknek, mint nekünk. Nagyon jól játszottunk, azért lett ilyen könnyed a meccs. Helyzete sem nagyon volt az ellenfélnek, jobb erőben voltunk, több helyzetet is kialakítottunk.

– A váratlan kudarcokat, például a Kaposvár kettő elleni vereséget jól kezelték, nem volt válság a klubnál?
– Abszolút jól kezelték, nem volt pánik. Tudjuk, mire vagyunk képesek, tudtuk, hogy előbb-utóbb össze fognunk állni, éreztük, hogy képesek vagyunk jó szériát produkálni, sorban győzelmeket aratni, és feljönni a tabellán. A Kaposvár kettő ellen támadtunk, az ellenfél pedig kontrákra rendezkedett be. Háromszor elmentek és háromszor betaláltak. Nem voltunk eléggé koncentráltak, én például tizenegyest hibáztam a második félidő elején. Ha azt berúgom, talán talpra tudunk állni, de nem volt bennünk, nem éreztem a csapatban.

– Vágó Attila szerint Thiago visszatérése is fontos összetevője a jó eredményeknek. Tényleg így van?
– Igen, ennek is köszönhető, hiszen kevés olyan játékosunk volt a középpályán, aki ilyen mértékben tudja segíteni a támadásokat. Szükség volt rá. A felkészülés alatt velünk volt, aztán sérülések is közbeszóltak, nem tudtunk a legerősebb csapattal felállni. A csatároknak, Hommának és nekem is könnyebb dolgunk van, ha mögöttünk játszik egy olyan típusú játékos, mint Thiago, aki egyrészt nagyon jól szervezi a játékot, másrészt az ellenfelek figyelme megoszlik az ő jelenléte miatt.

– A kurta-furcsa távozása után nehéz volt őt visszafogadni?
– A többiek nevében nem beszélnék. Nekem nem volt nehéz, örültem, hogy visszatért. A nyáron hozott egy döntést, amiről utóbb kiderült, hogy rossz volt. Nem is önmagában az, hogy itt hagyott minket, hanem az, ahogyan itt hagyott. De ezt már lezártuk, bocsánatot kért, és próbál segíteni a csapatnak.

– Kozármislenybe utaznak a hétvégén, ahol vélhetően nagyon nehéz dolguk lesz!
– Minden mérkőzés nehéz, nagyon kiegyenlített a mezőny, bárki legyőzhet bárkit. Nagyon nehéz meccsre készülünk, hiszen a baranyaiak ott vannak a dobogón, és hazai pályán hétből hatszor nyerek, egyszer pedig döntetlent játszottak. A mostani szezonban már játszottunk velük, az első bajnoki előtt egy kupameccset, amelyet tizenegyesekkel megnyertünk. Az is nagyon nehéz volt, és azóta erősödtek is, de jó formában vagyunk, bízom benne, hogy sikerül három pontot szereznünk.

Forrás: rangado.hu

vehir.hu
további cikkek
EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. tegnap 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.